valasz.hu/kronika/eleget-tett-sajat-igeretenek-es-edesapja-emlekere-lefutotta-a-tavot-69968

http://valasz.hu/kronika/eleget-tett-sajat-igeretenek-es-edesapja-emlekere-lefutotta-a-tavot-69968

Miklósa Erika lefutotta a New York-i maratont

/ 2013.11.04., hétfő 11:15 /

A Kossuth-díjas operaénekesnő tavaly szerette volna lefutni a 42 km-es távot, ám akkor az időjárás közbeszólt, és lefújták a versenyt. Idén viszont eleget tett saját ígéretének, és édesapja emlékére lefutotta a távot.

Miklósa Erika először az Isten háta mögött című Heti Válasz kiadásában megjelent könyvben mesélt arról, hogy 2011-ben elhunyt futballbíró édesapja emlékére szeretné lefutni a versenyt. Mint mondta, édesapja mindig biztatta a mozgásra, de főleg a futásra, és ezért eldöntötte, miatta teljesíteni akarja a 42 km-es távot.

2012 novemberében azonban Michael Bloomberg, New York polgármestere a térségre lecsapó vihar miatt lefújta a versenyt. A New York-i elöljáróságra és a verseny szervezőire komoly nyomás nehezedett 2012-ben a Sandy nevű szupervihar okozta pusztítások miatt, mert akkorra már sokan megérkeztek a városba a verseny résztvevői közül. Bloomberg mégis a lefújás mellett döntött, a száz halálos áldozatot követelő természeti csapás idején.

Idén azonban nem a természettől, hanem az áprilisi bostoni maratonon történt merénylet után, a közönség soraiban megbújó esetleges terroristáktól védték leginkább a futókat, ezért példátlan biztonsági intézkedések mellett rendezték meg a versenyt.

A híradások szerint a biztonsági intézkedések költségei a korábbi évek futóversenyeihez képest a duplájára nőttek, így csaknem egymillió dollárra rúgtak. Rendőrök sokasága ügyelt a biztonságra, és mintegy száz mozgatható kamerát helyeztek el azokon az utcákon, ahol a versenyzők futottak.

A New York-i maraton történetében most először végig kordonokkal zárták le az utcákat, és átvizsgáltak minden egyes résztvevőt és nézőt. 

Mindez azonban sem Miklósa Erika, sem a rekordszámú, 50700 jelentkező kedvét és lelkesedését nem vette el a részvételtől. 

A Kossuth-díjas énekesnő Facebook oldalán így üzent a verseny után: „Igeeeen! Megcsináltam! Életem egyik legnagyobb, de legnehezebb élménye volt lefutni a 42 km és 195 m-t. Nagyon köszönöm mindenkinek a szurkolást és a kedvességet, sokszor eszembe jutott útközben a nehéz pillanatokban és sokat segített...még egyszer hálás köszönet a szeretetért!"

A verseny után készült fotót ide kattintva nézheti meg.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.