Elhunyt Bajor Nagy Ernő

/ 2010.09.06., hétfő 13:47 /

Életének nyolcvannyolcadik évében vasárnap elhunyt Bajor Nagy Ernő Pulitzer-emlékdíjas, Aranytollas újságíró - adta hírül a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ).

Bajor Nagy Ernő, aki 1949-től volt a MÚOSZ tagja, riporterként, valamint tévé- és rádiókommentátorként is dolgozott, emellett több tévé- és rádiójáték is ismertté tette nevét. A nyugdíjas korúak érdekvédelmének egyik szószólója volt.

1948-tól a Szabad Szó munkatársaként, 1949-től a Friss Újság rovatvezetőjeként, 1950-től pedig az Országos Béketanács sajtóosztályán dolgozott.

1953-tól egyebek mellett a Nők Lapjában, a Béke és Szabadságban és a Hétfői Hírekben publikált.

1959-től a Szabad Föld című lapnál tevékenykedett.

Szerzőként olyan művek kötődnek a nevéhez, mint a Százak között egyedül, Munkatársunk jelenti és Minden nap érettségi.

Munkásságáért több díjat is kapott. Elismerései között szerepel egyebek mellett a Rózsa Ferenc-díj és Petőfi Sándor Sajtószabadság-díj.

1997-ben megkapta az Aranytollat, 2002-ben pedig Joseph Pulitzer-emlékdíjjal tüntették ki szakmai tevékenységéért.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.