valasz.hu/kronika/2008-ban-sorsdonto-esemeny-kovetkezett-be-a-csalad-eleteben-73408/?

http://valasz.hu/kronika/2008-ban-sorsdonto-esemeny-kovetkezett-be-a-csalad-eleteben-73408/?

Elhunyt Gordon Willis

/ 2014.05.19., hétfő 10:35 /

Nyolcvankét éves korában elhunyt Gordon Willis, olyan filmklasszikusok operatőre, mint a Keresztapa trilógia, vagy Woody Allen legismertebb filmjei, köztük az Annie Hall és a Belső terek.

Gordon Willis és Woody Allen az Annie Hall forgatásán

„Jelentős veszteség ért minket. Egyike volt azoknak az óriásoknak, akik teljesen megváltoztatták a mozit" - hangoztatta Richard Crudo, az amerikai operatőrök társagának elnöke. 

Willist többször jelölték Oscar-díjra, például Az elnök emberei, a Manhattan, A Keresztapa 3., vagy Woody Allen Zelig című filmjének operatőri munkájáért, végül az amerikai filmakadémia életműdíjjal jutalmazta 2010-ben. 

Széles palettán dolgozott, forgatott romantikus vígjátékot, mint a Manhattan, vagy a Filléreső című musicalt, és ő állt a kamera mögött az Az elnök emberei című Watergate-thrillernél is. 

Rendszeresen együtt dolgozott Francis Ford Coppolával, de különösen Woody Allennel, akivel nyolc filmet forgatott, kezdve a fekete-fehér Manhattantől az Annie Hallon és a Kairó bíbor rózsáján át a Belső terekig.  
Utolsó filmjét 2012-ben forgatta magáról az Oscar-díjas rendezőről Woody Allen: A Documentary címmel.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.