valasz.hu/kronika/egy-kis-genderezes-a-fovarosi-torvenyszeken-durva-hatranyban-vannak-a-ferfiak-107797

http://valasz.hu/kronika/egy-kis-genderezes-a-fovarosi-torvenyszeken-durva-hatranyban-vannak-a-ferfiak-107797

Ennyi dollárt hülyéskedett össze a világ a jegesvödör-akcióval

/ 2014.08.28., csütörtök 12:30 /

Miközben a fél világ azon röhög, hogyan csinálnak hülyét magukból magamutogató celebek és hétköznapi földönfutók, az eredeti cél teljesülni látszik. A jegesvödör-akcióval megsegíteni szándékozott szervezet ugyanis az adományokból kisebb vagyonra tett szert.

Fotó: AFP

Az Amerikából indult jegesvödör-akció eredendően az amiotrófiás laterálszklerózisban (ALS) szenvedő betegeknek akart segíteni a maga felemás módján: aki nem vállalja, hogy nyakon öntsék egy vödör jeges vízzel, annak felajánlást kellett tennie az Egyesült Államokban működő ALS Szövetség javára. (Az ALS az akaratlagosan mozgatható izmokat beidegző agyi és gerincvelői mozgató idegsejtek pusztulásával járó végzetes betegség. A beteg végül teljesen elveszíti mozgásképességét, majd a légzőizmai sem működnek.) A már megszületésekor is ügyefogyott kezdeményezés hamarosan össznépi idiotizmusba csapott át, minek következtében sokan már nem is tudták, mire föl is vállalják a nyilvános hidegzuhanyt. 

Zavarba ejtő tény ugyanakkor, hogy miközben jobb sorsra érdemes emberek a szemünk láttára csináltak bohócot magukból – tisztelet a néhány ritka kivételnek, akik az ügyhöz illő méltósággal vettek részt az akcióban –, a kezdeményezés a jelek szerint elérte célját. Az ALS Szövetség honlapjának kimutatása szerint ugyanis a jegesvödör-kihívás július 29-ike óta tegnapig több mint 94 millió dollárt hozott a szervezet konyhájára. Összehasonlításul: a tavalyi év azonos időszakában mindössze 2,7 millió dollárt kalapoztak össze. A mostani felajánlások pedig a már eddig is létező adományozóik mellett 2,1 millió új adakozótól származnak. 

Hogy is mondta Sekszpír Vilmos? Őrültség – de van benne rendszer!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.