Film készül a kilencvenes évek rejtélyes bűncselekményeiről

/ 2014.08.06., szerda 08:20 /

Vérösvény címmel forgat dokukrimit a Hír Tv-ből ismert Kisberk Szabolcs rendező-riporter a Prisztás-gyilkosságról. A magyar kriminológia legismertebb „döglött aktája” Portik Tamás 2012-es letartóztatása után került ismét reflektorfénybe.

A film forgatásáról először a Blikk adott hírt szerdán. A lap szerint kedden éppen a gyilkosság utáni perceket feldolgozó jelenetet fogatták le a budapesti utcán; a fejbe lőtt üzletembert játszó színész ugyanolyan ruhában feküdt a földön az autó mellett, ugyanabban a pózban, mint egykor Prisztás József.

A rendező szerint a film nemcsak a gyilkosságot dolgozza fel, de botcsinálta nyomozásnak is tekinthető, hiszen az egykori tanúkkal, nyomozókkal és más érintettekkel folytatott beszélgetésekből olyan részletek is kiderültek, amelyek a jelenleg is folyó eljárásokban hasznosak lehetnek. Kisberk műfajteremtő filmnek szánja a Vérösvényt, amiben újrajátsszák majd az Aranykéz utcai robbantást és Fenyő János kivégzését is.

A Célpont című műsorból ismert filmes amúgy készített már hosszabb anyagot a Portik Tamásról és a kilencvenes évek bűncselekményeiről; ezt Maffiafíling címmel mutatták be a Hír Tv-ben.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.