valasz.hu/kronika/eleg-volt-a-halalkodasbol-kulonben-asszonyveres-lesz-a-vege-103935

http://valasz.hu/kronika/eleg-volt-a-halalkodasbol-kulonben-asszonyveres-lesz-a-vege-103935

Elhunyt Széphelyi Frankl György

/ 2014.05.15., csütörtök 05:05 /

Életének hatvanhatodik évében elhunyt Széphelyi Frankl György művészettörténész, az ELTE Művészettörténeti Intézetének nyugalmazott egyetemi adjunktusa - adta hírül a Litera.

Széphelyi Frankl György (Széphelyi F. György) 1949. január 31-én született; az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett diplomát. A művészettörténet-tudomány módszerei, a barokk művészet és a magyar újkor, valamint testvére, Hajas Tibor munkássága egyaránt szakterületéhez tartozott.

Mint művészettörténeti tanulmányok, tanulmánykötetek, katalógusok szerzőjének, szerkesztőjének és fordítójának - többek között - olyan művek fűződnek a nevéhez, mint a Beke Lászlóval közös Hajas Tibor 1946-1980 katalógus, A Magyar Tudományos Akadémia és a művészetek a XIX. században és A művészettörténet tudománytörténete és módszerei című könyvek, a Szabó Júliával közösen jegyzett Művészet Magyarországon 1830-1870 I-II., a Mnémoszüné - Aby M. Warburg válogatott tanulmányai és a Pogány-antik jóslás Luther korából című kötetek.

2012-ben az ELTE Szenátusa a „Pro Universitate Emlékérem bronz fokozatát" adományozta neki.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.