Hazahozták a magyar riporternő halálát okozó férfit

/ 2011.01.19., szerda 04:30 /

Másfél év fogva tartás után hozták haza Brazíliából Dalmy Gáspárt. A férfi tíz éve ittas állapotban halálos balesetet okozott, melynek következtében az RTL Klub riportere, Hégető Honorka életét vesztette.

Mosolyogva, integetve érkezett Magyarországra a megbilincselt Dalmy Gáspár, aki 10 éven át bujkált a rendőrség elől Brazíliában.

A férfi tíz évvel ezelőtt ittasan vezetve okozta akkori barátnője Hégető Honorka halálát. A fiatal és tehetséges riporternő az RTL klub munkatársaként készített riportokat, munkájáért 1999-ben Tolerancia díjat kapott - írja a Blikk.

A riporternő barátjával 2001. június 3-án Alsóörsön autózott, amikor az erősen ittas férfi egy kanyarban elvesztette uralmát a jármű felett, az autó kisodródott. Az ütközéskor a Hégető kirepült a járműből és nem sokkal kórházba szállítása után életét vesztette.

A rendőrségi kihallgatáson a férfi azt vallotta, hogy az újságíró vezette az autót, majd még az eljárás befejezése előtt - melynek során bebizonyosodott, hogy az autót Dalmy vezette - a férfi Brazíliába szökött.

Dalmy már 2009 augusztusa óta Brazíliában raboskodott, miután Rio de Janeiroban elfogták.

„Első alkalommal fordult elő, hogy a brazil rendőrség együttműködve a magyar kollégákkal segített kézre keríteni egy magyar bűnözőt, aki Brazíliában próbált meg eltűnni a büntetése elől" - magyarázta Bényi Mónika, az ORFK szóvivője. A két ország közt ugyan nincs hatályban lévő kiadatási egyezmény, a brazil rendőrök mégis úgy döntöttek, kiadják a magyar bűnözőt.

A férfit a reptérről egyenesen a Gyorskocsi utcai fogdába vitték, innen szállítják szerdán reggel Veszprém megyébe, ahol a városi bíróság előtt kell felelnie tettéért.

„A bíróság első fokon 4 év börtönre és 8 év közügyektől való eltiltásra ítélte Dalmyt" - nyilatkozta Kahler Frigyes, a Veszprém megyei bíróság szóvivője. Ám ezt az ítéletet másodfokon hatályon kívül helyezték, és az ügy újratárgyalását kezdeményezték 2004-ben. Dalmy ekkor szökött meg, így az eljárást felfüggesztették és most folytatják.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.