Nem Kállay-Saunderst: Őket tartják a legesélyesebbnek az Eurovízión

/ 2014.05.10., szombat 09:03 /

Egy holland country duó, a Common Linnets érzelmes, kicsit sötét hangulatú dala, a Calm After the Storm az Eurovíziós Dalfesztivál legnagyobb esélyesei közé tartozik. Ilse DeLange és Waylon dala nagyon eltérő az eurovíziós stílustól - talán ez jelentheti a sikert.

„Waylonnak és nekem is sikeres szólókarrierem van Hollandiában, de tavaly akartam csinálni egy külön projektet, amely zenei világában visszatér a country gyökereihez. Még tinédzserkorunkból ismerjük egymást, és mindketten country zenét játszunk, úgyhogy szinte magától értetődő volt, hogy Waylonnal hoztam létre a Common Linnets-et" - mesélte a duó megalakulását Ilse DeLange énekes, dalszerző az MTI-nek.

Arra a felvetésre, hogy miért éppen a country zene lett a meghatározó számukra, holott Európában ennek a műfajnak nincsenek igazán hagyományai, Waylon azt mondta, ez nem volt kérdés, hiszen már gyerekként megfertőzte őket az amerikai zene. „Mindketten erősen kötődünk Nashville-hez, a country fővárosához, éltünk és dolgoztunk is ott. Ott írtam alá első lemezszerződésemet 1998-ban, abban az évben meg is jelent kint a World of Hurt, ami ötszörös platinalemez lett. Egész pályafutásomra nagy hatással volt, amit Nashville-ben tapasztaltam" - fejtette ki a 36 éves Ilse DeLange, aki az elmúlt másfél évtized egyik legsikeresebb holland zenésze.

Ilse DeLange az MTI-nek elmondta: a Calm After the Storm című dallal az volt a céljuk az Eurovízión, hogy megmutassák, mennyire eltérő az ő muzsikájuk attól, ami a dalfesztiválon általános. Hozzátette: ezt szolgálja a hangzás szerkezete, a három akkord, a történet, amit elmesélnek, és az érzelmesség, ami árad belőle, meg a fekete-fehér ellentét hangsúlyozása is a ruházatukban. „A dal az őszinteségről szól, a szívünk kiöntéséről, hogy beszéljünk arról, egy kapcsolat működik vagy sem. Két gitár szól, énekelünk és kész".

Az MTI kérdésére, hogy Hollandia már négyszer megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált (1957, 1959, 1969, 1975), de legutóbb csaknem negyven évvel ezelőtt, Ilse DeLange azt mondta, még csak nem is gondolnak egy esetleges győzelemre, és nem értik, miért kérdezgeti mindenki, ki fog nyerni, meg ki hányadik lesz.

A projekt jövője kapcsán Ilse DeLange arról számolt be, hogy Enschedében, a Twente futballcsapat stadionjában júniusban egy Tuckerville nevű fesztiválon fognak játszani. „Sok megkeresést kapunk külföldről, meglátjuk, mi valósul meg" - mondta végül Ilse DeLange.

Az Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjét - benne Kállay-Saunders András szereplését - az M1 21 órától élőben közvetíti.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.