Szavazzunk az év madarára!

/ 2014.06.04., szerda 17:39 /

Ugyan még alig pihentük ki az EP-választás izgalmait, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület jóvoltából ismét magunkra vehetjük a dolgok alakításának demokratikus terhét: az egyesület Lakossági szavazást hirdetett az év madara témájában – egyébként már 1970-óta van ilyen. Most a 2015-ös madárra voksolhatunk, a jelöltek pedig a búbosbanka, a fekete rigó meg a vörösbegy, utóbbi a begye miatt komoly hátránnyal indul ebben a szétesős mszp-s időben. De nem szeretném befolyásolni a végeredményt.

Amúgy érdemes igyekezni, mert június 28-án lezárul a szavazás.

El nem tudom képzelni, hogy egy ilyen erős mezőnyben végül melyik madár szárnyal majd elsőként célba, ugyanakkor szerintem az máris bátran kijelenthető, hogy az év kifejezése a „Lakossági szavazás”.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.