valasz.hu/kronika/stohl-andras-vezeti-a-valo-vilag-4-et-33482?hozzaszolas_oldal=5&numPerpage=20&orderby=csokkeno

http://valasz.hu/kronika/stohl-andras-vezeti-a-valo-vilag-4-et-33482?hozzaszolas_oldal=5&numPerpage=20&orderby=csokkeno

Újabb részleteket árult el Alföldi Róbert az István, a királyból

/ 2013.08.07., szerda 15:05 /

Szerdán az újságírók bepillantást nyerhettek az István, a király jubileumi előadásának próbájába a Hungexpón. A I.K.30 című produkciót a közönség Szegeden augusztus 17-én, 18-án és 20-án, majd Budapesten augusztus 30-án és 31-én láthatja.

A szerdai próbán Rosta Mária, az előadás producere elárulta, hogy a szegedi és a budapesti előadásokra is elkelt minden jegy. Alföldi Róbert, a darab rendezője ehhez később hozzátette, őt is tucatnyian hívják, hogy szeretnének jegyet kapni, de ezúton jelzi, hogy senkinek nem tud már jegyet szerezni.

A produkció iránti érdeklődést mi sem mutatja jobban, mint hogy már márciusban elfogytak a jegyek az augusztus 17-i és 18-i szegedi előadásokra, így a menedzsment úgy döntött, plusz előadást tart augusztus 20-án. „Simán két-három házat el lehetett volna még adni Szegeden" - mondta Alföldi szerdán.

A harmincéves jubileumát ünneplő legendás rockoperát 250 fős szereplőgárda állítja színpadra, ebből 150 fő statiszta és hivatalos táncos, és húsz gyerek is benne van a stábban. A mű történetében először a Danubia Zenakar jóvoltából élő szimfonikus kísérettel és hat tagú rock-szekcióval hangzanak el az ismert betétek. A karmester Kesselyák Gergely lesz.

Alföldi Róbert a próbán ízelítőül elárulta: feltűnik egy Trabant is az előadásban, ám hogy miért és mi módon, arról egyelőre nem sikerült többet megtudni. A rendező még egy fontos részletet megosztott a jelenlevőkkel, ti. az előadást felveszi az RTL Klub, és ünnepi műsoraként le is vetíti még augusztus 20-án a televízióban.

Az „új" rockopera a korábbiaktól eltérően kicsivel hosszabb, várhatóan 100 perces lesz. A főbb szerepekben Feke Pál, Udvaros Dorottya, Blaskó Péter, Stohl András, Tompos Kátya, László Zsolt, Szemenyei János láthatók majd, de feltűnik a 30 évvel ezelőtti előadásból Varga Miklós és Nagy Feró is. (A Beatrice frontembere az I. K. 30-ról is beszélt nemrég a Heti Válasznak adott interjújában, melyet itt olvashat el.)

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.