valasz.hu/kronika/krumplit-termel-a-sirok-kozott-a-pap-29352/?cikk_ertekel=1&ertekeles=4

http://valasz.hu/kronika/krumplit-termel-a-sirok-kozott-a-pap-29352/?cikk_ertekel=1&ertekeles=4

Meghalt Tamás Amaryllis

/ 2011.02.21., hétfő 16:03 /
Meghalt Tamás Amaryllis

Tamás Amaryllis kulturális újságíró, szerkesztő, fotós, színész hamvait február 24-én, csütörtökön 11 órakor helyezik örök nyugalomra Budapesten a Budafoki Temetőben - közölte a család.

Tamás Amaryllis tragikus körülmények között, 61 éves korában február 3-án hunyt el Budapesten.

Az 1949. december 25-én született újságíró 1986-tól publikált, írt, szerkesztett, fordított többek között a Filmvilág, a Magyar Narancs (ahol a színházi rovat vezetője volt 1992-1993 között), az Amaro Drom, a Cigányfúró (amelynek lapalapítója, rovatvezetője volt 1993-1998 között), valamint a Beszélő, a Premier, a Napi Gazdaság kulturális melléklete és a film.hu számára.

Számos módon kötődött a film világához: megjelentek rendezői interjúi például a filmszemle 25. születésnapjára kiadott kötetben és a Magyar filmesek a világban című könyvben, fordított filmkönyveket és írt filmregényt is, amelyet 1998-ban az Magyar Mozgókép Közalapítvány játékfilmes szakkuratóriuma egészestés filmforgatókönyv kidolgozására javasolt.

Színészként is kipróbálhatta magát: Dárday István és Szalai Györgyi Átváltozás című, 1984-es filmjében ő játszotta Pásztor Wandát. Alakításáért a filmszemlén megkapta a szakmai zsűri nívódíját. 2007-ben a szemle dokumentumfilmes előzsűrijének tagja volt.

Fotózott is, 1999-ben Londonban is bemutatkozott képeivel és angol nyelvű interjúival, volt kiállítása Szegeden és Budapesten is több helyen. 2006 nyarán például a Szindbád Mozi felkérésére Szindbád tekintetével címmel, a Jövő Háza meghívására pedig Budapesti Képek, Szavak - Fényre és Árnyékra címmel nyílt tárlata.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.