Az MTVA saját halottjának tekinti Jurkovics Jánost

/ 2013.02.19., kedd 19:22 /

Saját halottjának tekinti a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Jurkovics Jánost, a közmédia Szegedi Stúdiójának néhai vezetőjét - tájékoztatta az MTVA Sajtóirodája kedden közleményben az MTI-t.

Az újságírót hosszú betegség után 53 éves korában érte a halál.

Jurkovics János a Bessenyei György Tanárképző Főiskola és a MÚOSZ újságíró-iskolája elvégzése után, 1984-ben a Szolnok Megyei Néplapnál kezdett el dolgozni, majd több kollégájával együtt megalapította a Maholnap című, rendszerváltozást szorgalmazó hetilapot. Később létrehozta a Telegráf című újságot, amelyet főszerkesztőként jegyzett.

Az újságíró 1992-ben kezdett el a Magyar Televízió híradójánál dolgozni. A következő esztendőtől a szolnoki tudósítói posztot töltötte be, egy országrész történéseiről informálta napról-napra a nézőket, egyúttal az MTV számos műsorának - A hét, Parlamenti Napló, Patrin, Mérleg, Aranyfüst - rendszeres alkotója volt. Az MTV Szegedi Körzeti Stúdióját 2001 óta irányította.

Nevéhez több könyv, riport-dokumentumfilm fűződik, munkásságát számos szakmai díjjal ismerték el.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.