valasz.hu/kronika/krumplit-termel-a-sirok-kozott-a-pap-29352/?cikk_ertekel=1&ertekeles=4

http://valasz.hu/kronika/krumplit-termel-a-sirok-kozott-a-pap-29352/?cikk_ertekel=1&ertekeles=4

Meghalt Nigel Davenport brit színész

/ 2013.10.31., csütörtök 04:42 /

Életének 86. évében elhunyt Nigel Davenport brit színész.

Davenport 1928. május 28-án született a Cambridgeshire-ben található Shelfordban. Tanulmányait a Cheltenham College-ban és az Oxfordi Egyetem Trinity College-ában végezte. 1951-től egy évtizeden át főként színházban lépett fel, 1961-től kezdődően viszont több mint harminc film főszerepét játszotta el, és gyakran szerepelt a tévében is. 1986 és 1992 között a Brit Színészek Érdekvédelmi Szövetségének elnökeként tevékenykedett.

Emlékezetes alakítást nyújtott Tony Richardson legendás Dühöngő ifjúságában (amely 1958-ban, John Osborne színműve alapján készült), Charles Jarrott Mária, a skótok királynője című munkájában (1972), Don Taylor Dr. Moreau szigete című rendezésében (1977), Hugh Hudson Oscar-díjas Tűzszekerekjében (1981), Derek Jarman Caravaggiójában (1986), illetve Thom E. Eberhardt Sherlock és én („Without a Clue" - 1988) című filmjében.

Élete utolsó két évtizedében a magyar nézők több tévésorozatban is élvezhették játékát, így a Külsőre adni kell és a Kisvárosi gyilkosságok című sorozatokban.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.