heti-valasz.hu/kronika/ez-tortent-bajor-imrevel-megrazo-interjut-adott-a-szinesz-32571

http://heti-valasz.hu/kronika/ez-tortent-bajor-imrevel-megrazo-interjut-adott-a-szinesz-32571

Meghalt Kerekes Gábor fotóművész, fotóriporter

/ 2014.04.18., péntek 13:28 /

Hatvannyolc éves korában, hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Kerekes Gábor Balázs Béla-díjas fotóművész, fotóriporter.

Kerekes Gábor 1945. augusztus 2-án született a németországi Oberhartban. 1973-ban szerzett fényképész szakmunkás képesítést, 1974-ig a Budapesti Fényképész Szövetkezet segédriportere, 1974-től 1979-ig pedig a Vasipari Kutató Intézet fényképésze volt.

1977-ben alapító tagja, 1986-tól művészeti vezetője volt a Fiatal Fotóművészek Stúdiójának. A Magyar Fotóművészek Szövetségének 1980-tól volt tagja; 1981-ben Szerencsés Jánossal, Jokesz Antallal és Vető Jánossal együtt megalapította a Dokumentum csoportot.

1985-től 1990-ig a Képes 7, 1990-től a Képes Európa fotóriportereként dolgozott, majd szabadúszó lett.

A '90-es évektől egyre többet foglalkozott a fényképművészet történeti technikáival, a fényképezőgép elődjének számító, de lencsével nem rendelkező, „lyukkamera" néven is ismert camera obscurával. (Stúdiumai közben épített egy 30x40 cm-es kamerát.)

Munkásságát elismeréseképpen 1990-ben kapott Balázs Béla-díjat.

Egyéni kiállításai: 1977: Ferencvárosi Pincetárlat, Budapest; 1992: Liget Galéria, Budapest; 1994: Selenographie, Nantes; 1995: Observations, Ernst Múzeum, Budapest, Bolt Galéria, Budapest, Le Printemps de Cahors,Vasarely Galéria, Pécs; 1996: Liget Galéria, Budapest, Les Lunes, L'Espace Lezard, Comar; 1997: Albumen Works, Bolt Galéria, Budapest; 2000, Budapest Galéria Lajos utcai kiállítóterme, Budapest.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.