felsooktatasirangsor.hu/kronika/ujra-gyartjak-a-trabantot-igy-nez-ki-az-uj-109333

http://felsooktatasirangsor.hu/kronika/ujra-gyartjak-a-trabantot-igy-nez-ki-az-uj-109333

Folytatódik az alapítványi botrány

/ 2010.02.21., vasárnap 08:16 /
Folytatódik az alapítványi botrány

Az alapítvány elnöke sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, beismerte, hogy hibáztak, majd egy megdöbbentő mondattal búcsúzott.

Amint arról a Heti Válasz is beszámolt, hatalmas felháborodás fogadta a Magyar Rákellenes Liga legújabb kampányát. A reklámfilmen és óriásplakáton is látható „történetben" egy rákbeteg kislányt temetnek el a szülei, a közönség azonban egyáltalán nem fogadta jól az ötletet.

Vujity Tvrtko honlapján szavaztatta meg a látogatókat a plakátról. Mint írja: „Soha ennyire nem utasítottak el semmit a pokoli.hu olvasói, ilyen elementáris felháborodás még nem volt a honlap történetében. Tömegével érkeztek a felháborodott elektronikus levelek, volt aki össznépi aláírásgyűjtést kezdeményezne a reklám eltávolításáért, és volt aki nyíltan vállalta: ő bizony festékszóróval járja a várost és azonnal lefújja a koporsóban fekvő kislányt, ha meglátja a hirdetést."

A honlapon feltett kérdésre - „Önnek tetszik-e a rákellenes liga óriásplakátja, illetve jónak tartja-e, hogy egy üvegkoporsóban fekvő kislány került a reklámba?" - összességében 8,85% válaszolt igennel és 91,15% nemmel.

A felháborodás láttán Vujity Tvrtko meghívta a Magyar Rákellenes Liga elnökét a TV2 Mokka című műsorába. A műsorvezető leírása szerint - ami a pokoli.hu-n olvasható - Prof. Dr. Simon Tamás megtörten érkezett a stúdióba. „Látszott rajta, hogy megrendült mindattól, amin az elmúlt napokban átment, átmehetett... Szóba került tapasztalatlansága, beszélt arról, hogy egy kreatív csapat ötletét hagyta jóvá és arról is, hogy az emberek a szöveget is olvassák el a plakáton, ne csak a képet nézzék. A legbeszédesebb kérdés-válasz talán ez volt:

- Mi az, ami indokolja azt, hogy bármilyen kampány, bármilyen 1%-os adomány kedvéért egy kisgyereket koporsóba fektessenek és mindezt óriásplakátra tegyék?

- Nem tudom, hogy mi indokolja... a kreatív ember ötlete volt...

Amikor a doktor úr - aki minden bizonnyal sokat tett és tesz a rákbetegségben szenvedőkért, illetve a megelőzés érdekében - azt mondta, »hibáztunk, sajnálom, hogy be kell ismernem...«, megmondom őszintén, én kezdtem el sajnálni a professzor urat. Hallgattam, hogy csak pár hónapja elnöke a szervezetnek, hogy mellbe vágta ez az egész, illetve, hogy azonnal egy olyan szalagot ragasztatott a plakátra, amely szerinte enyhítheti az egész dolgot (valljuk be, csöppet sem enyhíti, mert nem takar ki semmit).

A beszélgetés végén magamban azt gondoltam: igazi erény, hogy valaki a nagy nyilvánosság előtt elismeri hibáját és leszűri a konzekvenciákat. Ezért vendégem, a rákellenes liga elnöke mindenképpen elismerést érdemel. Amikor a székből felállva - már kamerán kívül - kezemet nyújtottam riportalanyomnak, a liga vezetője szemembe nézett és szó szerint így búcsúzott:

- Köszönöm, hogy reklámot csinált az alapítványunknak!" - számolt be az esetről a riporter.

Vujity Tvrtko írása teljese egészében a www.pokoli.hu-n olvasható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.