valasz.hu/kronika/elhunyt-az-elte-nagy-tiszteletben-allo-oktatoja-49843/?cikk_ertekel=1&ertekeles=1

http://valasz.hu/kronika/elhunyt-az-elte-nagy-tiszteletben-allo-oktatoja-49843/?cikk_ertekel=1&ertekeles=1

Távozott a hajdan népszerű sorozat sztárja

/ 2011.12.09., péntek 04:46 /

„Kemény ember volt. Jó katona volt, jó humorérzékkel. Úgy gondolom, ez volt életem legjobb szerepe" - nyilatkozta egy interjúban Potter karakteréről.

December 7-én, 96 éves korában elhunyt Harry Morgan, amerikai színész, aki talán leginkább a M.A.S.H. című tévésorozatból, Colonel Potter karaktere által vált ismertté.

A rendíthetetlen orvos megformálásáért 1980-ban Emmy-díjjal is jutalmazták. „Kemény ember volt. Jó katona volt, jó humorérzékkel. Úgy gondolom, ez volt életem legjobb szerepe" - nyilatkozta egy interjúban Potter karakteréről.

A Hollywood Reporter beszámolója szerint a veterán filmes 11 sorozatban szerepelt. Az 1972 és 1983 között futó katonai kórházsorozaton kívül az 1967 és 1970 között forgatott Dragnet című sorozatban is emlékezetes alakítást nyújtott, de látható volt az Űrbalekokban, a Fejvadászban, az Alkonyzónában, a Gyilkos sorokban és a Szerelemhajóban is.

Morgan norvég bevándorlók gyermekeként, Harry Bratsberg néven látta meg a napvilágot 1915-ben, Detroitban. Jogásznak készült, ám egyetemi évei alatt érdeklődni kezdett a színészet iránt, s egy amatőr színtársulatból indulva egészen a Broadwayig jutott. Végül egy egyfelvonásos darabban figyeltek fel rá tehetségek után kutatva a 20th Century Fox emberei. Ezt követően indult el filmes-tévés karrierje.

1986-ban vette el feleségét, Barbara Bushmant. Előző házasságából négy gyermeke született, köztük a filmes producer, Chris Morgan.

A tmz.com írása szerint a színész fia, Charles a New York Timesnak annyit árult el hogy a színészt Los Angeles-i otthonában érte a halál. Apját a közelmúltban tüdőgyulladással kezelték, de tudomása szerint az még nem ismert, hogy ez a betegség vezethetett-e a halálához.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.