valasz.hu/kronika/elhunyt-az-elte-nagy-tiszteletben-allo-oktatoja-49843/?cikk_ertekel=1&ertekeles=1

http://valasz.hu/kronika/elhunyt-az-elte-nagy-tiszteletben-allo-oktatoja-49843/?cikk_ertekel=1&ertekeles=1

Elhunyt Smiley Culture

/ 2011.03.17., csütörtök 09:32 /

A brit bulvársajtó szerint kikéredzkedett egy teára, és öngyilkos lett.

Szíven szúrta magát egy rendőrségi razzia során a brit reggae énekes, Smiley Culture, akit az ország hip-hop kultúrája is úttörőként tartott számon. A 48 éves, polgári nevén David Victor Emmanuelt tavaly nyáron gyanúsította meg a rendőrség kokainbirtoklással és kereskedéssel. A Bors írása szerint a napokban újfent razziát tartottak a házában.

A zenész kikéredzkedett a konyhába egy teára, és egy késsel szíven szúrta magát. A Quart.hu beszámolója szerint ezt a verziót elsősorban a brit sajtó szenzációéhesebb része kezeli tényként. "Minden bizonnyal azt gondolta, hogy nagyon sok időre leültetik, és úgy döntött, hogy ezt nem bírná elviselni" - mondta egy névtelen forrás. A zenészt már korábban elkezdődött egy bírósági ügye kokain birtoklása miatt.

A komolyabb sajtó a rendőrség hivatalos közleményét idézi arról, hogy a 48 éves férfi egy szúrt seb miatt halt meg letartóztatása közben; az kizárható, hogy a rendőr ölte volna meg, azt pedig vizsgálják, hogy vajon saját maga okozta-e a halálos sebet. Továbbá a nyomozás arra is kiterjed, hogy hogyan tervezték meg és hajtották végre a letartóztatási akciót.

David Victor Emmanuel 1962-ben született, karibi származású szülőktől; Londonban nőtt fel. A Quart tudósítása szerint két számmal írta be magát a brit zene történetébe. 1984-ben kiadott első kislemeze, a Cockney Translation a londoni feketék és fehérek szlengjét hasonlította össze viccesen - bár egyes értelmezések szerint közben komoly társadalmi kérdéseket is felvetve. Az 1985-ös Police Officer pedig igazi sláger lett.

Smiley Culture együttműködött a brit reggae-élet legnagyobbjaival, a Police Officer sikere után pedig nagykiadós szerződést kapott, azonban sikereit nem tudta megismételni, hamarosan pedig eltűnt a nyilvánosság elől. A Bors megjegyzi, hogy egy egész zenészgeneráció nőtt fel rajta, ám ő 2010-ben egy éles fordulattal a gyémántbányászat felé fordult, és ghánai, ugandai, libériai, kenyai valamint kongói bányákban szerzett részesedést.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.