200 dal Hobótól és 18 Palya Bea-koncert - Ilyen volt a Művészetek Völgye

/ 2014.08.04., hétfő 10:55 /
A Teleszterion Színházi Műhely Szarvasfi című előadása

A Teleszterion Színházi Műhely Szarvasfi című előadása

Fotó: MTI

A július 25-től augusztus 3-ig tartó rendezvénysorozaton 55 helyszínen (Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend falvakban) 1500 fellépő közreműködésével mintegy ezer programot szerveztek.

Palya Bea énekesnő idén 18-szor lépett fel, 14 teltházas koncertnek adott. Hobo 200 dalt énekelt el a 10 nap alatt, a Kaláka Versudvarban pedig 75 programon vehettek részt a látogatók, és több mint 300 új vers született. 

A legtöbb szereplője a hagyományőrző Muharay udvarnak volt 700 fellépővel. Sikeresen mutatkozott be a Design Terminál is, ahol 26 magyar tervező, illetve 7 kiállító startup cég termékét és technológiai fejlesztéseit tekinthették meg az érdeklődők.

Az idén debütáló Harcsa Veronika-udvarban  - ahol a névadó nem kevesebbszer, mint harminckétszer állt színpadra - 9 esti koncert teltház mellett zajlott, és 3 külföldi fellépőt is láthattak a rajongók.

A Blue sPot Caféban 60 kilométernyi gitárhúrt pendítettek meg, és 100 szájharmonika-szóló hangzott el, az esti koncertek kisebb tömegek előtt és külön forgalomirányítás mellett zajlottak.

Az Éltető Völgyben 60 Balaton-felvidéki település mutatkozott be kézműveseivel, művészetével, őstermelőivel. És nem utolsó hír az sem, hogy a völgyvendégek idén mintegy 3 hektoliter vért adtak.

A számok mind azt mutatják, amit a fesztivál ideje alatt a sajtó is visszhangzott: újraéledt a Völgy. Mindez azért is kapott nagy visszhangot, mert az utóbbi időben mind Márta István, mind a rendezvény neve a panaszkodással, pénzhiánnyal kapcsolódott össze. Azonban ennek véget vetettek.  Ahogy Márta fogalmazott: „Pár éve elhatároztam, hogy mosolyogós Völgyet akarok, nem lesz panaszkodás, még ha vannak gondok, akkor sem, és ez így is lesz ezután is!”

A Völgy csapata már a jövőre is gondol, és a 25. évfordulóra újra több települést szeretnének bevonni, mert mint kiderült: nagyon hiányzik Pula és Öcs részvétele.

2015 tehát különleges évnek ígérkezik, mert Márta István tervei szerint két fesztivál lesz. „Nem szeretnék nosztalgiázni, de valamilyen módon 1989-et szeretném emlékforgácsként visszahozni. Júniusban vagy július elején lenne egy három napos Kapolcsi Művészeti Napok, amire azokat hívnánk, akik a legelső alkalommal már itt voltak: Sándor György, Ökrös Csaba, a Karnyóné szereplőit, stb. és természetesen emellett maradna a rendes időben a 10 napos Művészetek Völgye” - mondja.

„Jövőre új időszámítás kezdődik, idén csak főpróba van!” – hangsúlyozta a Völgy házigazdája.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.