A jó zsaru és a rossz zsaru

/ 2018.03.09., péntek 19:00 /

Lajkó Félix és Balázs János

Fotó: Raffay Zsófia

Az MVM Koncertek következő hangversenyén, március 21-én Balázs János és Lajkó Félix közös estjén az improvizációé lesz a főszerep. A két művészt jól ismeri a közönség, a saját stílusukban mindketten kimagasló eredményeket értek már el. Minden fellépésükön a zene határait feszegetik, egyúttal páratlan virtuózai saját hangszerüknek – ettől olyan izgalmas és kiszámíthatatlan a közös zenélésük. 

De mit idéz elő két erős egyéniségű zenész közös játéka? A zenei határok eltűnését, ahol nincs előre megírt hangjegy, előre megbeszélt dallam. Mindehhez elengedhetetlen a közös zenei elképzelés, és az, hogy kitalálják egymás zenei gondolatát. A két művész újraértelmezi, ugyanakkor hallgathatóvá és befogadhatóvá teszi a kortárs zenét.

Lajkó Félix Liszt-díjas hegedűs, világzenész és Balázs János Liszt- és Prima-díjas zongoraművész is erős egyéniség, akik szögesen ellentétes karaktert képviselnek. Mondhatnánk úgy, hogy Balázs a jó zsaru, Lajkó pedig a rossz zsaru. Az előbbi az elegáns zongoraművész, aki külsejében és játékmódjában is ezt az értékrendet képviseli, utóbbi pedig extravagáns forradalmár, akit nem érdekelnek a játékszabályok, saját törvényei szerint él és muzsikál. Érdekes koncert kerekedik majd kettejük közös játékából. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.