A keresztény All Star csapatban Tóth Vera, a Bolyki Brothers és Pajor Tamás

/ 2018.03.11., vasárnap 08:00 /

A magyar keresztény zenei kultúra megerősítésére március 29-én már második alkalommal adják át a keresztény könnyűzenei elismerést, a Szikra-díjat. A díjra pályázni lehetett, keresztény szellemiségű alkotók küldhették be alkotásaikat. A hatfős szakmai zsűri ezekből választotta ki a legjobb dal, a legjobb dicsőítő dal, a legjobb dalszöveg, a legjobb előadás, a legjobb klip és az életműdíj kategória győzteseit.

A gála különlegessége, hogy csak erre az estére összeáll a keresztény All Star csapat: különböző, nem a keresztény zenei világban szerzett érdemeikről híres alkotók adnak közös koncertet. Így színpadra lép a Bolyki Brothers és Tóth Vera, Gyárfás István és Elek István, Pajor Tamás és az Amen, a Peet Projekt és Szolnoki Péter, valamint a Keresztkérdés. A fellépők meghívnak egy-egy közkedvelt, ám nem a keresztény zenei világból ismert művészt is közös zenélésre.

Bolyki György

Bolyki György

A Szikra-díj ötlete már régóta megfogalmazódott a szervezők fejében, hiszen jó ideje szerették volna megmutatni a keresztény könnyűzenei életben található értékeket. Magyarországon a történelmi adottságokból fakadóan nincs múltja a keresztény könnyűzenének, de mivel ez változóban van, úgy gondolják, hogy érdemes vele profi módon foglalkozni, és támogatni azokat, akik ezen a területen tevékenykednek. Fontos, hogy ezeknek a művészeknek legyen kedvük alkotni, és a szerzők egymást is megismerjék, inspirálják. „Az első Szikra-díj emiatt jött létre, és azt gondolom, ezeket a célokat el is értük” – mondja Bolyki György, a díjátadó gála egyik szervezője.

A pályázatra olyan alkotásokat vártak, amelyeknek szerzői önmagukat hitvalló keresztény embernek tartják, és életükben fontos szerepet tölt be Jézus. A másik feltétel az volt, hogy az alkotók olyan műveket küldjenek, melyek az Istennel való kapcsolatukról szólnak. A zsűri tagjai: Horváth Gergely (rádiós műsorvezető), Mező Misi (zenész), Madarász Isti (filmrendező), Gável Gellért (zenész), ifj. Balog Ferenc (zenész) és Bolyki György (zenész, producer). A gála március 29-én 19 óra 30-kor kezdődik Budapesten a Millenáris Parkban. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.