valasz.hu/kultura/titokzatos-ero-a-gyorsulo-tagulas-mogott-1580

http://valasz.hu/kultura/titokzatos-ero-a-gyorsulo-tagulas-mogott-1580

„A kiégés olyan mentális fáradtság, amit egy szabadságolással nem lehet kipihenni”

/ 2017.09.08., péntek 08:28 /
„A kiégés olyan mentális fáradtság, amit egy szabadságolással nem lehet kipihenni”

Saját kiégésének és felépülésének tapasztalatairól vall a Heti Válasz friss számában Versegi Beáta-Mária nővér, a Nyolc Boldogság közösség tagja, keresztény antropológus. Versegi állítja: el kell érni azt a mélypontot, „ami elég fájdalmas, kellemetlen vagy veszélyes ahhoz, hogy változtassunk”. Interjú a csütörtöki lapszámban!

„Igenis ki lehet szállni, nem kell tönkremenni ahhoz, hogy az ember változtasson az életén. Kiszállni pedig úgy is lehet, hogy maradunk: nem a környezetünket változtatjuk meg, hanem a szemléletünket” – mondja Versegi Beáta-Mária nővér, a Lehetőségek a kiégésen innen… és túl című, az Új Ember Kiadónál napvilágot látott kötet szerzője.

A nővér maga is komoly krízisen van túl, segítőként is segítségre szorult, így talált rá az úgynevezett szupervízióra, melynek célja, hogy „azoknak is legyenek segítőik, akik másoknak segítenek”.

 

 

 

 

Versegi Beáta-Mária nővér megrázó élményeiről és következtetéseiről a Heti Válasz szeptember 7-i számában beszél. A lap a Digitalstandon keresztül is megvásárolható.

Rosta

Vörös Szabolcs

Találkozunk 2016-ban!

Pécs a tönk szélén – hogyan „csúszott be” a város Nyíregyháza alá?

Két évvel azután, hogy a kormány átvállalta az egykori kulturális főváros intézményeinek működtetését, Pécs ismét csődveszélybe került. Tízezrével veszíti el lakóit, gazdasága pedig gyengébb, mint Nyíregyházáé, mégis az ország egyik legerősebb városaként költekezik. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Nyír a vasút, vág a MÁV!

A „székely intercity” azonnali megcsonkításától visszalépett a MÁV, decemberben azonban így is sor kerülhet a háló- és étkezőkocsik kivonására. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.