A kultúra is fontos, nem csak a sör és lángos a Balatonnál

/ 2018.06.28., csütörtök 18:00 /
A kultúra is fontos, nem csak a sör és lángos a Balatonnál

„Fontos, hogy a balatoni kikapcsolódáshoz a kultúra ugyanúgy hozzátartozzon, mint a sör és a lángos” – vallja Nagy Viktor színművész, aki idén 13. alkalommal hívja életre négy balatoni helyszínen a Kultkikötő című rendezvénysorozatot. 

„Eszembe jutottak a gyerekkori nyaralások, a szabadtéri színpadok, s hogy milyen pezsgő élet volt ezeken a helyeken – meséli a kezdetekről Nagy Viktor. – Amikor a német turistáknak már nem a Balaton volt a kedvenc találkozási pontjuk, le akarták dózerolni ezeket a különleges hangulatú játszóhelyeket. Végül pályázatot írtak ki, én pedig megláttam a lehetőséget abban, hogy az elhagyott élménytereket újranyissuk. Fontos, a balatoni kikapcsolódáshoz a kultúra ugyanúgy hozzátartozzon, mint a sör és a lángos.

 

Nagyon meg akartunk valósítani, és ez a lelkesedés átragadt a fellépőkre is, akik eleinte ingyen jöttek. Komoly koncentrációt és erőfeszítést igényel a munka a stáb minden tagjától, hiszen nem repertoárszínház vagyunk, nemcsak egy előadásunk van, amit tízszer játszunk, hanem minden produkció csak egyszer látható. Nálunk minden este premier van. Balatonföldvárról indultunk, aztán jött Balatonboglár és Balatonfenyves. Nem akartunk »kulturális franchise-t« csinálni a Balaton körül, egyszerűen csak jöttek a megkeresések.”

 

A teljes interjú a Heti Válasz június 28-i, jelenleg kizárólag a Digitalstandon elérhető digitális változatának Fesztivál mellékletében olvasható.

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.