A Magyar Időkben kirobbant vitáról

/ 2018.06.10., vasárnap 14:00 /
A Magyar Időkben kirobbant vitáról

A konzervatív oldalt is bírálva beszél az irodalmi életben meglévő világnézeti aránytalanságokról Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke és Száraz Miklós György író is. A Magyar Időkben kirobbant vitáról nyilatkoztak a Heti Válasznak.

„Nem nevezném ezt kultúrharcnak, inkább csak vitának, amely időnként újraéled – mondja Szentmártoni János. – Annak vagyok a híve, hogy nem valaminek az ellenében kell megfogalmazni magunkat, hanem valamiért. Dolgozzunk mi is. Az egyéni lobbi mindenkinek szíve joga, a régi irodalmi kapcsolatrendszerek is működnek. Viszont ki kell építenünk a saját stratégiát, hogy olyan alkotókat is bemutathassunk a hazai és a külföldi közönségnek, akik eddig valami miatt nem rúghattak labdába. Nagy lemaradást kell behoznunk, mert sokáig csak siránkoztunk.”

„A külföldi megjelenés, a fordítás tényleg le van tenyerelve – mondja Száraz Miklós György. –Amíg azoknál volt a lóvé, akiket balliberálisoknak neveznek, addig értettem. De most jó ideje az úgynevezett konzervatívoknál a hatalom. Na, de ki fogja felismerni a jó művet, majd megtalálni azt a német, angol, spanyol kiadót, amelyik a saját piacán jó, vagyis nemcsak kiad, hanem remekül terjeszt is? Azok, akik állami segítség nélkül itthon sem tudnak megállni? Akik a magyar terjesztőknél sem képesek elhelyezni ötszáz példányt?”

 

 

 

 

A teljes interjúkat elolvashatja a Heti Válasz június 7-i számában, amely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámon.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.