valasz.hu/kultura/altalanos-hogy-egyre-nehezebben-hiszunk-el-hostorteneteket-73454/?system=cachefrissit

http://valasz.hu/kultura/altalanos-hogy-egyre-nehezebben-hiszunk-el-hostorteneteket-73454/?system=cachefrissit

Miért szerelmes Orbán Viktorba Nagy Krisztina Tereskova?

/ 2014.09.03., szerda 10:57 /
Miért szerelmes Orbán Viktorba Nagy Krisztina Tereskova?

„Szerintük egyféleképpen lehet az ember liberális” – mondja szakmájáról, ballib ismeretségi köréről Nagy Kriszta Tereskova. Az Orbán Viktorról portrésorozatot alkotó képzőművész a csütörtökön megjelenő Heti Válasznak kifejti, miért ragyásozta le Tóth Krisztina költőt.

„Én sem gondoltam volna, hogy balról fognak ilyen irigyen, betegesen, féltékenyen támadni. Hogy azzal kalapálják a fejemet: mekkorát „kaszáltam”, hogy „eladtam” a művészetemet” – mondja a Heti Válasz nagyinterjújában Nagy Kriszta Tereskova, aki Orbán Viktorról készült portréival hívta fel magára a figyelmet a közelmúltban. „A művészetemet nem adtam el. A képeimet igen. Bocs” – fogalmaz a képzőművész, hozzátéve, hogy eközben nem keresett többet, mint egy átlagos kiállításon, ahol egy kép 3-400 ezer forintba kerül, ráadásul költség is van, adó is van, a bevételen pedig a galériájával osztozik minden művész. „Szóval a nyolcmilliós bevételből messze nem »kaszáltam« hat és fél milliót, ahogy a Blikk írta, de velük nem kezdek el vitatkozni – abból nem lehet jól kijönni.”

A művész szeret provokálni, szerinte viszont Orbán nem ugyanezt tette a Szabadság téri emlékművel. „Szerintem Viktor nem provokál. Komolyan. Miért tenné? Szerintem békét akar és egyetértést. Kertész Imre kitüntetése sem provokáció és nagyon fontos az is, amit az író mondott: hogy a megbékélés reményében veszi át a kitüntetést. Tényleg le kellene már tenni a fegyvert. Szánalmas, hogy egyfolytában öljük egymást.”

Tereskova állítja, nem nézte hülyének a jobbos szavazókat. „Ez tényleg szerelem!” – mondja, hozzátéve, hogy azért nem akarja lecsapni a miniszterelnököt Lévai Anikó kezéről.

Tereskova az Orbán-kiállítás eredeti koncepciójáról is vall, de agresszióról, vágtató ballibekről és Gyurcsány Ferencről is elmondja véleményét a csütörtökön megjelenő Heti Válaszban, mely a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.