A nehezebb út jobban esik – Kollár-Klemencz László irodalomról és a popzene színvonaláról

/ 2018.08.02., csütörtök 19:00 /
A nehezebb út jobban esik – Kollár-Klemencz László irodalomról és a popzene színvonaláról

„Érzékeny emberi történetek, miközben erősen jelen van a természet” – mondja Kollár-Klemencz László új kötetéről. A zenész-író augusztusban fellép az őrségi Hétrétország fesztiválon. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

„Nagyjából mindig ugyanazokban a zenei zsákokban turkálok, hasonló hangszereléssel és zenei hozzáállással dolgozom, csak minden lemeznél máshogy alkalmazva. A népzene, a régi zene, a klasszikus zenei elemek is közel állnak hozzám, ez utóbbihoz mindig is erős kötődésem volt – mondja Kollár-Klemencz László. – Gyerekkoromban tanultam klasszikus zenét, és amikor leülök a zongorához, sokszor eszembe jut, hogy a szüleimnek nem kellett volna engedni, hogy abbahagyjam. Azt viszont nem tudom elképzelni, hogy képes lettem volna végigmenni a klasszikus zenei képzésen, mert abba vagy én, vagy a tanárom valószínűleg belehalt volna.”

A legizgalmasabb projektjének most a hamarosan megjelenő második novelláskötetét tartja. „Amikor este leülök írni, olyan rétegekbe jutok el, ahol nemcsak, hogy életemben nem mászkáltam, de nem is gondoltam, hogy léteznek. Egy Kistehén-lemezben nincs ilyen jellegű kihívás, de azt is addig szeretném csinálni, amíg van mit mondani ebben a pop-rock zenei műfajban, ami azért elég szűkös már nekem.”

címlap2018_08_02_300px

 

 

 

 

 

 

 

A teljes interjú elolvasható a legfrissebb Heti Válaszban. Lapunk jelenleg kizárólag elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.