A Nemzeti nagy dobása: Csíksomlyóra készül a Csíksomlyói passió

/ 2018.05.17., csütörtök 17:30 /
A Nemzeti nagy dobása: Csíksomlyóra készül a Csíksomlyói passió

Berettyán Nándor és Sándor a Nemzeti Színház ifjú tehetségeiként mélyebb vízben tanultak meg úszni, mint legtöbb pályatársuk. Hívőként alakítanak Jézust és tanítványt Pesten – és augusztus 18-án a csíksomlyói nyeregben. De hogy jön ide a Metallica? Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Fiatalok, tehetségesek, hitüket fesztelenül, de nem szemérmetlenül vallják meg – ritkán mondható el mindez testvérekről. Hát még ha színművészek, akik ráadásul egy színházban is játszanak. A Berettyán fivérek először adnak páros interjút, amióta a budapesti Nemzeti Színházba kerültek. Sok fontos szerep várhat még rájuk – Sándor Ádám lesz a jövő évad Az ember tragédiája-bemutatójában, Nándor pedig az egyik Lucifert alakítja majd Vidnyánszky Attila rendezésében –, de már eddig is emlékezetes előadásokban szerepeltek. Nándor Bornemissza Gergely, Sándor Mekcsey István szerepében tűnik fel a teátrum Egri csillagok előadásában, és ők a Csíksomlyói passió című nagyszabású passiójáték meghatározó szereplői is.

Amikor a páros interjúban arról faggatjuk őket, mit jelent számukra Jézust és tanítványt alakítani, szokatlan nyíltsággal vallanak hitükről. Minderre különös fényt vetnek Sándor szavai: „Nagyon örültem, amikor bekerültem az előadásba, ráadásul titokban mindig is arra vágytam, hogy egyszer a csíksomlyói nyeregben, a ferences iskoladrámára épülő előadásunk szülőföldjén is eljátszhassuk a passiót. Boldog vagyok, és izgalommal tölt el, hogy augusztus 18-án hazatalál Vidnyánszky Attilarendezése.”

 

 

 

A Berettyán testvérekkel készült páros interjúnkat pünkösd alkalmából a magyarpolányi és a budaörsi passiók szervezőinek megszólaltatásával tesszük teljessé. Összeállításunkat elolvashatja a május 17-i Heti Válaszban, amelyet elektronikus formában megvásárolhat a Digitalstandon is.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.