A sándorgyuri

/ 2018.05.25., péntek 16:00 /

A sándorgyuri címmel rendezett dokumentumfilmet Kocsis Tibor az idén 80 éves Sándor Györgyről. A mű átfogóan mutatja be a humoralista életét, életpályáját, munkásságát, felvillantva a legemlékezetesebb jeleneteit, utcai tréfáit. A filmben mások mellett Galla Miklós, Verebes István, Szinetár Miklós, Szörényi Levente és Bródy János méltatja. A film előzetese itt látható:

Sándor György 1938. április 4-én született, Budapesten. Munkaszolgálatra elhurcolt édesapját négy éves korában látta utoljára, édesanyja úgy maradt életben, hogy kilépett az Auschwitzba tartó menetoszlopból. A zsidó, ateista gyökerekkel rendelkező humoralista 1978-ban Jelenits István hatására katolizált, s onnantól mintegy küldetésévé vált a vallások, világnézetek közti hídszerep.

Több mint fél évszázada adott először önálló estet az Egyetemi Színpadon, s ma is látható Örömkönny(v)eim című műsora a Rózsavölgyi Szalonban. Ebben újra életre kel a legendás Zsazsa néni, az est második felében pedig a szórakoztatva nevelés olyan esszenciáját adja a szinte az egész világirodalmat felölelő szellemi utazással, hogy csak bírjuk követni.

Legkedvesebb és legismertebb jelenetei máig a rejtett kamerás utcai játékok, amikor nagy szeretettel „verte át” az embereket: leszólította a járókelőket egy Burda szabásmintával a kezében a Majtényi Frigyes utcát keresve, taxisként szerencsétlenkedett, a zálogházban pedig becsüsként egyre följebb srófolta az árat – hogy ne ő győzzön, hanem a másik. Vagy csak ült, és meghallgatta az embert, aki a végén azt mondta: milyen jól elbeszélgettünk!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.