valasz.hu/kultura/a-nehezebb-ut-jobban-esik-kollar-klemencz-laszlo-irodalomrol-es-a-popzene-szinvonalarol-129224

http://valasz.hu/kultura/a-nehezebb-ut-jobban-esik-kollar-klemencz-laszlo-irodalomrol-es-a-popzene-szinvonalarol-129224

A szülésről forgatott, most babát vár az On The Spot párosa – nagyinterjú

/ 2015.09.09., szerda 16:00 /
A szülésről forgatott, most babát vár az On The Spot párosa – nagyinterjú

Meséljük el a gyerekeinknek, hogyan születtek – ez lehet Cseke Eszter és S. Takács András legújabb filmsorozatának egyik tanulsága. A Kilenc hónap alatt a Föld körül szeptember 14-én, a Duna TV-n vetített első része azonban vártalan aktualitással is szolgál. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

„Gázában az édesanya sokkos állapotba került. Ciszjordániában és Gázában is megtiltották az intézeten kívüli szülést, ami korábban természetes volt: ennek a lánynak a nemzedéke az első, amelyik már teljesen el van vágva ettől. Képzeljünk el egy vallásos nőt, akinek be kell mennie egy olyan kórházba, ahol pasasok jönnek-mennek, és azt mondják, hogy »most terpessz, ezt csináld, azt csináld, ne kiabálj!«” – meséli Cseke Eszter a világ különböző pontjain tapasztaltakat.

„Az etióp törzsnél befogják a nő száját, mert szégyen, ha sikít. Az ultraortodox zsidó korházban azt gondolják, hogy szülés közben megnyílnak a Menny kapui, ezért a rokonok imakéréseket suttognak a vajúdó nő fülébe – mondja S. Takács András. – Voltunk olyan háborítatlan szülésen egy mexikói születésházban, amely 12 óráig tartott – kórházban ebből már biztosan császármetszés lett volna. Alejandra ott vajúdott, ahol akart: a kertben, ahol kolibrik repdestek, a zuhanyzó alatt, a nyírfák között – annyira szép volt, hogy még nekem is kedvem támadt szülni.”

A páros interjú teljes terjedelmében a szeptember 10-i Heti Válaszban olvasható, amely elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.