Akiket hallani kell

/ 2017.07.19., szerda 17:19 /

Harmadik éve Baráti Kristóf és Várdai István neve fémjelzi a Kaposfestet, amelyen többségében a világhírnév előszobájában lévő művészek lépnek fel. Bolyki György fesztiváligazgató minden napra tartalmas programot ígér.

– Idén mintha hiányoznának a visszatérő nevek.

– Évek óta mondom a közönségnek, ne azt mérlegeljék, ismernek-e egy nevet vagy sem, hanem higgyék el: a Kaposfesten – a művészeti vezetők kapcsolatrendszerének köszönhetően – azok lépnek fel, akiket hallani kell. Nem kell megvárni, hogy a művészekből megfizethetetlen sztárok legyenek, akik legközelebb csak akkor lesznek elérhetők, amikor már leszálló ágban vannak. A művészeti vezetők koncepciója, hogy évről évre új előadókat ismertessenek meg – leszámítva kedves kamarapartnereiket. Rost Andreát, Farkas Gábort, Fejérvári Zoltánt vagy Gilles Apapot nem kell bemutatni a magyar közönségnek, Uxia Martinez Botana norvég bőgő- és Huw Morgan trombitaművész előadását viszont én is nagy érdeklődéssel várom.

– A kísérőprogramok között érdekes zenei kísérletek is helyet kapnak.

– Vivaldi A négy évszak című művét úgy adja elő például Baráti Kristóf és a Kaposfest Kamarazenekar, hogy a partitúrában szereplő szonettekhez Prieger Zsolt (Anima Sound System) különleges hangkulisszát készít.

– A gasztronómia is színvonalas: milyen újdonságokra számíthatunk?

– Most mutatkozik be a fesztivál bora: Szepsy István adja a nevét és 2015-os furmintját ehhez az együttműködéshez. Augusztus 18-án a Kaposfest Gourmet ebéd tyúkhúsleveséhez én szállítom a csirkéket a farmomról, Segal Viktor fesztiválséf pedig elkészíti Beethoven kedvencét, a sajtos makarónit.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.