Ákos: „Nem vagyok a brancs tagja”

/ 2014.12.10., szerda 10:00 /
Ákos: „Nem vagyok a brancs tagja”

Két Aréna-koncerttel zárja az évet a szokatlan lemezformátummal kísérletező Kovács Ákos. Az énekes nem csak az élet napfényes oldaláról mesél: kultúrharc, antievangélista újságírók, elkényelmesedő politikusok és tanácstalan új nemzedék. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Újrakezdhetnénk című koncert, rengeteg szintetizátorzene az Igazán című új albumon, közös munka az exbonanzás Hauber Zsolttal – mindez azonban korántsem jelenti, hogy Ákos nosztalgialemezt készített volna, pláne nem, hogy nosztalgiabulira készülne. „A szimpla nosztalgiakoncertek világa előadóként és nézőként is taszít, mert jobbára hiányzik belőle az igazi ötlet, a fantázia, az ízlés” – mondja az énekes, aki annyit azért elárult a péntek-szombati dupla Aréna-koncertről, hogy a dalok egyharmada Bonanza-sláger lesz. Csak másként: „A régi számokat mindig átfúrjuk, áthangszereljük az aktuális hangvételnek megfelelően, mert ha még egyszer ugyanúgy kellene előadnom, mondjuk a Calypso-t, megőrülnék.”

Ákos azonban nem csak az új lemezéről s a koncertről mesél. „Ma Magyarországon a kritikának egy jelentős és nagyon jól körülhatárolható része lázas buzgalommal igyekszik hitelteleníteni mindent, ami nem idomul a korszellem cinizmusához” – fogalmaz a kérdésre válaszolva, hogy még tart-e a kultúrharc. Szerinte most az antievangélista újságírás dívik: a rossz híreket kétszer jelentetik meg, akkor is, ha nem igazak, a jókat egyszer sem.

És máris itt az új generáció, akik ilyen-olyan címoldalakról olvassák ki a saját véleményüket, tévésorozatokból kaparják össze a világképre valót. S hogy milyennek látja Ákos a másik, a most először utcára vonuló, a kormány ellen tüntető új generációt? És miért gondolja, hogy a kormány több komoly hibát is vétett?

Mindez és sok minden más is kiderül a Heti Válasz december 11-i számában megjelenő Kovács Ákos-nagyinterjúból. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.