Alföldi székelye, Vidnyánszky székelye? Ezen legfeljebb kuncogni lehet!

/ 2018.07.14., szombat 08:02 /
Alföldi székelye, Vidnyánszky székelye? Ezen legfeljebb kuncogni lehet!

Két sikeres székely színész, egyikőjük Alföldi Róbert, másikuk Vidnyánszky Attila vezető színésze – és nagyon jó barátok. Bányai Kelemen Barna Marosvásárhely majd Szombathely után most szerződött a budapesti Katona József Színházhoz, Mátray László pedig, aki a Nemzeti Színházban játszik évek óta, épp Budapesten forgat. Páros interjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Míg Bányai Kelemen Barna Alföldi Róbertnél vagy Mohácsi Jánosnál kapta sorra a főszerepeket, Mátray László Vidnyánszky Attila főhőseit alakítja. „Nem féltek attól, hogy egyik vagy másik oldal »díszszékelyévé« válnak? – kérdeztük a két művészt. „Ez így soha nem fogalmazódott meg bennem, de az biztos, hogy akaratlanul is belecsöppent az ember ebbe a kétoldaliságba. Én már hallottam vissza magamról, hogy »Alföldi embere«” – mondja Bányai Kelemen.

Mátray László egy emlékét idézi fel: „Amikor először találkoztunk itt, Budapesten, akkor Bánfalvi Eszter mondta is, milyen érdekes lenne egy kétszemélyes előadásban játszanunk Barnával, vagy ketten egy csapattal. Talán akkor ez a baloldali-jobboldali fal leomolhatna, és nem lenne értelme annak, hogy egyik vagy másik oldal »székelye«. Ezen legfeljebb kuncogni lehet, én legalábbis azt akarok.”

 

A teljes interjú a Heti Válasz legfrissebb számában olvasható. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás!

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Baljós árnyak a magyar Microsoftnál

Váratlanul felállt székéből a magyar Microsoft ügyvezetője. Nem ez az első baljós árny a vállalatnál: fél éve elcsapták állami viszonteladóikat, két volt vezetőjük kormányzati mentőövet kapott, és a hírek szerint az amerikai hatóságok is vizsgálódnak az ügyben.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.