Alföldi székelye, Vidnyánszky székelye? Ezen legfeljebb kuncogni lehet!

/ 2018.07.14., szombat 08:02 /
Alföldi székelye, Vidnyánszky székelye? Ezen legfeljebb kuncogni lehet!

Két sikeres székely színész, egyikőjük Alföldi Róbert, másikuk Vidnyánszky Attila vezető színésze – és nagyon jó barátok. Bányai Kelemen Barna Marosvásárhely majd Szombathely után most szerződött a budapesti Katona József Színházhoz, Mátray László pedig, aki a Nemzeti Színházban játszik évek óta, épp Budapesten forgat. Páros interjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Míg Bányai Kelemen Barna Alföldi Róbertnél vagy Mohácsi Jánosnál kapta sorra a főszerepeket, Mátray László Vidnyánszky Attila főhőseit alakítja. „Nem féltek attól, hogy egyik vagy másik oldal »díszszékelyévé« válnak? – kérdeztük a két művészt. „Ez így soha nem fogalmazódott meg bennem, de az biztos, hogy akaratlanul is belecsöppent az ember ebbe a kétoldaliságba. Én már hallottam vissza magamról, hogy »Alföldi embere«” – mondja Bányai Kelemen.

Mátray László egy emlékét idézi fel: „Amikor először találkoztunk itt, Budapesten, akkor Bánfalvi Eszter mondta is, milyen érdekes lenne egy kétszemélyes előadásban játszanunk Barnával, vagy ketten egy csapattal. Talán akkor ez a baloldali-jobboldali fal leomolhatna, és nem lenne értelme annak, hogy egyik vagy másik oldal »székelye«. Ezen legfeljebb kuncogni lehet, én legalábbis azt akarok.”

 

A teljes interjú a Heti Válasz legfrissebb számában olvasható. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás!

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.