Állatkerti halloween az őszi szünetben

/ 2017.10.27., péntek 18:00 /

Október 28-tól november 5-ig tart az állatkerti halloween a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A kilencnapos rendezvény alatt változatos látványetetésekkel és állati tréningekkel is várják a nagyközönséget. A látogatók megismerkedhetnek például a sörényes hangyászokkal, a pelikánokkal, az ázsiai vadkutyákkal, a brazil óriásvidrákkal, a Madagaszkár-ház és az édesvízi akvárium lakóival, a gorillákkal, a földimalacokkal, a keákkal és a tapírokkal is. Emellett naponta két tréninget tartanak az oroszlánfókáknál, egyet pedig az elefántoknál.

A fenti programok mellett az állatkerti halloween részeként két jeles napra is sor kerül. Október 28-án, szombaton tartják az emberszabásúak napját, melynek témája legközelebbi rokonaink vadonbeli élete, állatkerti tartása, a fennmaradásukat fenyegető veszélyek, illetve azok az erőfeszítések, amelyeket az állatkertek tesznek az emberszabásúak védelme érdekében. A programok az állatkert gorilláinak és orangutánjainak otthont adó emberszabású majmok házában lesznek, ahol délelőtt 10-től délután 2-ig vetélkedőkkel és előadásokkal várják az érdeklődőket.

Október 31-én, kedden pedig halloween játszóház várja a családokat a Varázshegyben, a Nagyszikla belsejében. Lesz családi tökfaragás, célba dobás, „szellemes” bowling, ügyességi játékok és kézműves foglalkozások sokasága, valamint óriás memóriajáték, arcfestés és tök amőba is.

Az őszi szünetben és a kapcsolódó hétvégéken, azaz október 28-tól november 5-ig, a 14 éven aluli gyermekek díjmentesen látogathatják az intézményt. További kedvezményt jelent, hogy október és november hónapban is tart a Nyugdíjas Ősz, amely alatt a nyugdíjas-igazolással rendelkező látogatók 1000 forintért válthatják meg a belépőjegyet.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.