valasz.hu/kultura/hogyan-hatarolodott-el-kollegaitol-brody-janos-1981-ben-118487

http://valasz.hu/kultura/hogyan-hatarolodott-el-kollegaitol-brody-janos-1981-ben-118487

Állítsuk meg a kéretlen kampánydalokat!

/ 2017.09.12., kedd 21:07 /

„Ha ideteleportálna egy időutazó 2100-ból, és megkérne, hogy két zeneszámban foglaljam össze neki a saját koromat, akkor a Fluorék Apuveddmegjét és random Kis Grófót tennék be neki” – mondta keserűen egy ismerősöm nemrég, aki fúziósjazz-rajongó. Akkor ráhagytam, ma már kijavítanám. Született ugyanis néhány döbbenetes mű: egy-egy dalba sűrített időkapszula, valóságmarker... Még keresem a szavakat.

És tudom, hogy le vagyok maradva, de csak most szakadt rám a kortárs magyar könnyűzene három friss (szeptember eleji) darabja, a HétköznaPI CSAlódások Soros című kormányellenes punkdala, a KerecseN zenekar Vajon mit szól ehhez Brüsszel? c. Brüsszel-ellenes szerzeménye és G Ras (Komáromy Gergő) A Lázadás Éve c. Orbán-buktató indulója.

A srácok biztos nem hangolták össze a melót, ezért sorsszerű, hogy ezek a zenék csupán pár nap különbséggel érkeztek meg a Youtube-ra. Vigyázat, ha ön még nem zakkant bele a magyar belpolitikába, a három dal végighallgatása után egy kicsit garantáltan bele fog!

Idézet a szövegekből, először G Ras-tól, aki szemérmetlenül nyúlja Dr. Dre zenei alapjait: „Varangykirály, körülötte meg a csicska al-varangyok”; „Bajuszlaci, Kósalali, és a többi elmebajnok”; „Rezsimcsökkentést, gecicsökkentést!”

De nagyot gurított a KerecseN zenekar is: „A feleségem nő, ez nagyon merész, vajon mit szól ehhez Brüsszel?” Satöbbi.

A HétköznaPI CSAlódások sorosos számának annyira rosszak a rímei, hogy abból nem idézek. Hallgassák meg.

Micsoda beteg múzsa kellett ahhoz, hogy ezek a derék emberek ne nőkről, illuminált nyári estékről, esetleg elvont társadalmi témákról, hanem SOROSRÓL, BRÜSSZELRŐL és A LÁZADÁS ÉVÉRŐL írjanak?

Pedig a kampány java csak most következik.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ima Magyarországért Madridban

A Kodály-év alkalmából Gráf Zsuzsanna, az Angelica Leánykar vezetője fesztivált rendezett, és a kórus hamarosan Spanyolországba viszi Kodály és a magyar zene hírét.

Ha ezt elolvassa, lehet, hogy elmegy a kedve a válástól

Döbbenetes a hasonlóság Cserna Antal és az általa alakított pap, Iván élete között: a Pécsi Nemzeti Színház előadásában, az Ádám almáiban játszott szerepéért megkapta a Vidéki Színházak Fesztiválján a legjobb férfi színésznek járó díjat. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Árnyékkormánnyal rukkolhat elő az LMP

Árnyékkormányt alakíthat az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett a Heti Válasznak a Ron Werber és pártja közötti kapcsolat hátterét is felfedi. Nagyinterjúnk a csütörtöki lapszámban.

Orbán Viktor nagyon akarja, hogy maradjon Angela Merkel

A hétvégi német választások előtt lapunk tudósítója önfeláldozó bátorsággal a törökök és a szélsőjobb kedvenc berlini negyedeibe is alámerült, hogy felbukkanva megállapítsa: talán túl sokat is imádkozott Orbán Viktor a német kancellár győzelméért. A csütörtöki Heti Válaszból megtudhatja, miért van ez így, illetve mire lehet számítani a jövőben.

Mi történik a dunaszerdahelyi stadionban?

Teltházas otthoni mérkőzések, fantasztikus hangulat, a kárpát-medencei magyarok találkozóhelye. Ezt jelenti az FC DAC 1904 Dunaszerdahely futballcsapata. A fiúkat a gödörből tavaly kihúzó edző, László Csaba szerint ez nem véletlen. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.