valasz.hu/kultura/magyar-tortenesz-kutatasa-a-batman-es-a-peter-pan-rendezoinek-uj-filmjei-mogott-127024

http://valasz.hu/kultura/magyar-tortenesz-kutatasa-a-batman-es-a-peter-pan-rendezoinek-uj-filmjei-mogott-127024

Állítsuk meg a kéretlen kampánydalokat!

/ 2017.09.12., kedd 21:07 /

„Ha ideteleportálna egy időutazó 2100-ból, és megkérne, hogy két zeneszámban foglaljam össze neki a saját koromat, akkor a Fluorék Apuveddmegjét és random Kis Grófót tennék be neki” – mondta keserűen egy ismerősöm nemrég, aki fúziósjazz-rajongó. Akkor ráhagytam, ma már kijavítanám. Született ugyanis néhány döbbenetes mű: egy-egy dalba sűrített időkapszula, valóságmarker... Még keresem a szavakat.

És tudom, hogy le vagyok maradva, de csak most szakadt rám a kortárs magyar könnyűzene három friss (szeptember eleji) darabja, a HétköznaPI CSAlódások Soros című kormányellenes punkdala, a KerecseN zenekar Vajon mit szól ehhez Brüsszel? c. Brüsszel-ellenes szerzeménye és G Ras (Komáromy Gergő) A Lázadás Éve c. Orbán-buktató indulója.

A srácok biztos nem hangolták össze a melót, ezért sorsszerű, hogy ezek a zenék csupán pár nap különbséggel érkeztek meg a Youtube-ra. Vigyázat, ha ön még nem zakkant bele a magyar belpolitikába, a három dal végighallgatása után egy kicsit garantáltan bele fog!

Idézet a szövegekből, először G Ras-tól, aki szemérmetlenül nyúlja Dr. Dre zenei alapjait: „Varangykirály, körülötte meg a csicska al-varangyok”; „Bajuszlaci, Kósalali, és a többi elmebajnok”; „Rezsimcsökkentést, gecicsökkentést!”

De nagyot gurított a KerecseN zenekar is: „A feleségem nő, ez nagyon merész, vajon mit szól ehhez Brüsszel?” Satöbbi.

A HétköznaPI CSAlódások sorosos számának annyira rosszak a rímei, hogy abból nem idézek. Hallgassák meg.

Micsoda beteg múzsa kellett ahhoz, hogy ezek a derék emberek ne nőkről, illuminált nyári estékről, esetleg elvont társadalmi témákról, hanem SOROSRÓL, BRÜSSZELRŐL és A LÁZADÁS ÉVÉRŐL írjanak?

Pedig a kampány java csak most következik.

Rosta

V. Nagy Viktória

Találkozunk 2016-ban!

Rangos díjat nyert a Heti Válasz újságírója

Élő Anita nyerte a Média a családért díjat. Lapunk munkatársa a Melyik nem kellett volna? című, Heti Válaszban megjelent cikkével érdemelte ki az elismerést, amelyet Lévai Anikótól vett át csütörtökön a Várkert Bazárban.

Összeomlott a kormánykommunikáció

A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal támogatást és segítséget nyújt az oltalmazott státuszt megszerző személyeknek annak érdekében, hogy minél hamarabb beilleszkedhessenek a magyar társadalomba.

Magyar történész kutatása a Batman és a Peter Pan rendezőinek új filmjei mögött

Négy hónapon belül két sikerfilm is landolt a mozikban, ami a II. világháború történetének elfelejtett mozzanatát, a Dinamó hadműveletet járja körül. Vajon aktuálisabb Dunkirk és Churchill híres „Harcolni fogunk!” beszéde most, mint bármikor az elmúlt hetven évben? Hogyan alakította a Hollywoodban befutott rendezők gondolkodását John Lukacs magyar történész? Részletes háttér a Heti Válasz január 18-i lapszámában!

Bereményi Géza: „Cseh Tamás azt hitte, besúgó vagyok”

Tegnap A jobbik részemet dúdolgattam – mondja Bereményi Géza, aki igazából magának írta a dalszövegeket. Január 21-én ő is ott lesz a Cseh Tamás 75. születésnapjára emlékező koncerten a MOMSportban. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Izraeli történészre figyel Orbán Viktor – tényleg átalakul az emberi faj?

Világszenzációk lettek, és állítólag Orán Viktor érdeklődését is felkeltették Yuval Noah Harari izraeli történész könyvei az emberiség múltjáról és jövőjéről. Legutóbbi műve szerint az emberi faj „szuperképességű”, illetve azzal nem rendelkező csoportokra válik szét. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Bővül a Heti Válasz!

Január 18-tól négy oldallal hosszabb lesz hetilapunk digitális kiadása. Az első Újhullám-rovatból kiderül, miért aggályosak a Disney világuralmi tervei, hogy miben előztük meg a haladó Nyugatot, és hogy melyik a kedvenc autós YouTube-csatornánk.

Mibe bukott bele az akasztós román miniszterelnök?

A székely zászló miatt akasztással fenyegetőző román kormányfő gyorsan megbukott, de a botrányos eset rávilágít: fokozódik a magyarellenes hangulatkeltés Romániában. És a „centenáriumi év” éppen csak elkezdődött. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.