valasz.hu/kultura/fiatal-boraszok-a-szent-istvan-teren-120148

http://valasz.hu/kultura/fiatal-boraszok-a-szent-istvan-teren-120148

Állítsuk meg a kéretlen kampánydalokat!

/ 2017.09.12., kedd 21:07 /

„Ha ideteleportálna egy időutazó 2100-ból, és megkérne, hogy két zeneszámban foglaljam össze neki a saját koromat, akkor a Fluorék Apuveddmegjét és random Kis Grófót tennék be neki” – mondta keserűen egy ismerősöm nemrég, aki fúziósjazz-rajongó. Akkor ráhagytam, ma már kijavítanám. Született ugyanis néhány döbbenetes mű: egy-egy dalba sűrített időkapszula, valóságmarker... Még keresem a szavakat.

És tudom, hogy le vagyok maradva, de csak most szakadt rám a kortárs magyar könnyűzene három friss (szeptember eleji) darabja, a HétköznaPI CSAlódások Soros című kormányellenes punkdala, a KerecseN zenekar Vajon mit szól ehhez Brüsszel? c. Brüsszel-ellenes szerzeménye és G Ras (Komáromy Gergő) A Lázadás Éve c. Orbán-buktató indulója.

A srácok biztos nem hangolták össze a melót, ezért sorsszerű, hogy ezek a zenék csupán pár nap különbséggel érkeztek meg a Youtube-ra. Vigyázat, ha ön még nem zakkant bele a magyar belpolitikába, a három dal végighallgatása után egy kicsit garantáltan bele fog!

Idézet a szövegekből, először G Ras-tól, aki szemérmetlenül nyúlja Dr. Dre zenei alapjait: „Varangykirály, körülötte meg a csicska al-varangyok”; „Bajuszlaci, Kósalali, és a többi elmebajnok”; „Rezsimcsökkentést, gecicsökkentést!”

De nagyot gurított a KerecseN zenekar is: „A feleségem nő, ez nagyon merész, vajon mit szól ehhez Brüsszel?” Satöbbi.

A HétköznaPI CSAlódások sorosos számának annyira rosszak a rímei, hogy abból nem idézek. Hallgassák meg.

Micsoda beteg múzsa kellett ahhoz, hogy ezek a derék emberek ne nőkről, illuminált nyári estékről, esetleg elvont társadalmi témákról, hanem SOROSRÓL, BRÜSSZELRŐL és A LÁZADÁS ÉVÉRŐL írjanak?

Pedig a kampány java csak most következik.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Az EP nem fogadta el a kvótát, de választási ajándékot adott Orbánéknak

Nyugalom: nem igaz, hogy „állandó, felső kvóta nélküli migránsbetelepítési rendszert fogadtak el az Európai Parlamentben”. Cecilia Wikström svéd liberális képviselő tervezete maga az agyrém, de kizárt, hogy keresztülmenjen az EP-n és a Tanácson is. A választásra készülő Fidesz viszont komoly ajándékot kapott.

Zaklatásügy – megszólal a színművészeti egyetem rektora!

A próbán mondhatom, hogy vedd le a pólódat, és ülj az ölébe, de a próba végeztével nem kérhetem, hogy ülj az ölembe – mondja M. Tóth Géza rendező. A Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora tiltott határátlépésekről és az önvizsgálat fontosságáról. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

E-egészségügy: bolyongó páciensek, eldobott receptek

Az e-egészségügy bevezetése új korszakot nyit, orvosunk ezután mindent lát – azt is, ha nem szedjük a felírt gyógyszert, vagy ha másik specialistát keresünk fel helyette. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Egyszervolt kincseink – magyar főúri és nagypolgári gyűjtemények nyomában

A századforduló és a két világháború közötti Magyarország, illetve öt legendás műgyűjtő alakja rajzolódik ki az Elveszett örökség című kötetből. A kollekciók nagy része szétszóródott, de mit tehetünk azért, hogy a világ tudjon róla: jó néhány remekmű valaha magyar tulajdonban volt. Részletek a friss Heti Válaszban.