valasz.hu/kultura/ne-felejtsuk-vasarnap-gyereknap-128687

http://valasz.hu/kultura/ne-felejtsuk-vasarnap-gyereknap-128687

Állítsuk meg a kéretlen kampánydalokat!

/ 2017.09.12., kedd 21:07 /

„Ha ideteleportálna egy időutazó 2100-ból, és megkérne, hogy két zeneszámban foglaljam össze neki a saját koromat, akkor a Fluorék Apuveddmegjét és random Kis Grófót tennék be neki” – mondta keserűen egy ismerősöm nemrég, aki fúziósjazz-rajongó. Akkor ráhagytam, ma már kijavítanám. Született ugyanis néhány döbbenetes mű: egy-egy dalba sűrített időkapszula, valóságmarker... Még keresem a szavakat.

És tudom, hogy le vagyok maradva, de csak most szakadt rám a kortárs magyar könnyűzene három friss (szeptember eleji) darabja, a HétköznaPI CSAlódások Soros című kormányellenes punkdala, a KerecseN zenekar Vajon mit szól ehhez Brüsszel? c. Brüsszel-ellenes szerzeménye és G Ras (Komáromy Gergő) A Lázadás Éve c. Orbán-buktató indulója.

A srácok biztos nem hangolták össze a melót, ezért sorsszerű, hogy ezek a zenék csupán pár nap különbséggel érkeztek meg a Youtube-ra. Vigyázat, ha ön még nem zakkant bele a magyar belpolitikába, a három dal végighallgatása után egy kicsit garantáltan bele fog!

Idézet a szövegekből, először G Ras-tól, aki szemérmetlenül nyúlja Dr. Dre zenei alapjait: „Varangykirály, körülötte meg a csicska al-varangyok”; „Bajuszlaci, Kósalali, és a többi elmebajnok”; „Rezsimcsökkentést, gecicsökkentést!”

De nagyot gurított a KerecseN zenekar is: „A feleségem nő, ez nagyon merész, vajon mit szól ehhez Brüsszel?” Satöbbi.

A HétköznaPI CSAlódások sorosos számának annyira rosszak a rímei, hogy abból nem idézek. Hallgassák meg.

Micsoda beteg múzsa kellett ahhoz, hogy ezek a derék emberek ne nőkről, illuminált nyári estékről, esetleg elvont társadalmi témákról, hanem SOROSRÓL, BRÜSSZELRŐL és A LÁZADÁS ÉVÉRŐL írjanak?

Pedig a kampány java csak most következik.

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.