valasz.hu/kultura/jon-a-vadbarokk-125800

http://valasz.hu/kultura/jon-a-vadbarokk-125800

Átadták a Mikszáth-díjakat, Bódis András is átvehette az elismerést

/ 2014.05.15., csütörtök 19:57 /

Öt újságíró vehetett át Mikszáth-díjat a Magyar Írószövetség budapesti székházában csütörtökön az íróról elnevezett kulturális és médiaalapítvány képviselőitől, Fábián Gyula elnöktől és Hámori József elnökségi tagtól.

A díjazottak között van Bódis András, a Heti Válasz oknyomozó újságírója, főszerkesztő-helyettese, Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Kisberk Szabolcs, a Hír Tv szerkesztőségvezetője, Sályi András, a Magyar Katolikus Rádió közéleti szerkesztőségének vezetője és Tóth Szabolcs Töhötöm, a Magyar Nemzet hírportáljának munkatársa.

Bódis András

Hámori József emlékeztetett: az alapítványt 2004-ben alapította Fábián Gyula, és azóta minden évben három-három, illetve tavaly óta öt-öt olyan újságírót tüntetnek ki, aki példamutató munkásságával és „a nemzeti jellegtől el nem térve" tevékenykedik.

Hámori József szerencsésnek nevezte, hogy ma már van egy olyan, fiatalokkal folyamatosan bővülő társaság, amely azt képviseli, amit Mikszáth Kálmán.

Fábián Gyula elmondta: a Mikszáth-díj azt példázza, hogy minden újságírónak meg kell állnia a helyét.

A Mikszáth-díj kitüntetettjei az elismerés mellett egymillió forintot kapnak.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ingatlanpanama a Feneketlen-tónál? – Lázár János kemény lépésre szánta el magát

Nahát, lesz következménye egy újságcikknek!? Azonnali vizsgálatra utasította a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt (Kehi) Lázár János a Feneketlen-tó melletti telekprivatizáció ügyében, melyet a Heti Válasz tárt fel – tájékoztatta lapunkat a Miniszterelnökség. Közben már csaknem ezren csatlakoztak a Buda Gardens-óriáslakópark elleni petícióhoz.

Hun–magyar rejtély: új nyilatkozatok árnyalják a „szenzációt”

A szegedi genetikusok nagy vihart kavaró szeptember végi bejelentése után először véleményezi átfogóan a hun–magyar rokonság kérdését történész, paleoantropológus és néprajztudós. A csütörtöki Heti Válasz összeállításából kiderül: a kulturális közelségnek több bizonyítéka is van, a csodafegyvernek tűnő genetika viszont épp a lényeget illetően néma.

A magyar szexmilliárdos pere: 45 milliárd forint a tét

Ismét pert nyert a leggazdagabb magyarok között számon tartott szexmilliárdos, Gattyán György cége az adóhivatallal szemben, egyelőre mégsem látszik a történet vége. A tét 45 milliárd forint. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

„Lehet, hogy Orbán nem diktátor” – mondja az MSZP elnöke

Ha a ballib értelmiség lázas messiáskeresésében eljutott Vona Gáborig, ahhoz csak gratulálni tud Molnár Gyula. A szocialisták elnöke eddig másodhegedűs volt, Botka László visszalépése után viszont ő viszi majd a prímet a pártban. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.