Átadták a Mikszáth-díjakat, Bódis András is átvehette az elismerést

/ 2014.05.15., csütörtök 19:57 /

Öt újságíró vehetett át Mikszáth-díjat a Magyar Írószövetség budapesti székházában csütörtökön az íróról elnevezett kulturális és médiaalapítvány képviselőitől, Fábián Gyula elnöktől és Hámori József elnökségi tagtól.

A díjazottak között van Bódis András, a Heti Válasz oknyomozó újságírója, főszerkesztő-helyettese, Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Kisberk Szabolcs, a Hír Tv szerkesztőségvezetője, Sályi András, a Magyar Katolikus Rádió közéleti szerkesztőségének vezetője és Tóth Szabolcs Töhötöm, a Magyar Nemzet hírportáljának munkatársa.

Bódis András

Hámori József emlékeztetett: az alapítványt 2004-ben alapította Fábián Gyula, és azóta minden évben három-három, illetve tavaly óta öt-öt olyan újságírót tüntetnek ki, aki példamutató munkásságával és „a nemzeti jellegtől el nem térve" tevékenykedik.

Hámori József szerencsésnek nevezte, hogy ma már van egy olyan, fiatalokkal folyamatosan bővülő társaság, amely azt képviseli, amit Mikszáth Kálmán.

Fábián Gyula elmondta: a Mikszáth-díj azt példázza, hogy minden újságírónak meg kell állnia a helyét.

A Mikszáth-díj kitüntetettjei az elismerés mellett egymillió forintot kapnak.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.