Átadták a Mikszáth-díjakat, Bódis András is átvehette az elismerést

/ 2014.05.15., csütörtök 19:57 /

Öt újságíró vehetett át Mikszáth-díjat a Magyar Írószövetség budapesti székházában csütörtökön az íróról elnevezett kulturális és médiaalapítvány képviselőitől, Fábián Gyula elnöktől és Hámori József elnökségi tagtól.

A díjazottak között van Bódis András, a Heti Válasz oknyomozó újságírója, főszerkesztő-helyettese, Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Kisberk Szabolcs, a Hír Tv szerkesztőségvezetője, Sályi András, a Magyar Katolikus Rádió közéleti szerkesztőségének vezetője és Tóth Szabolcs Töhötöm, a Magyar Nemzet hírportáljának munkatársa.

Bódis András

Hámori József emlékeztetett: az alapítványt 2004-ben alapította Fábián Gyula, és azóta minden évben három-három, illetve tavaly óta öt-öt olyan újságírót tüntetnek ki, aki példamutató munkásságával és „a nemzeti jellegtől el nem térve" tevékenykedik.

Hámori József szerencsésnek nevezte, hogy ma már van egy olyan, fiatalokkal folyamatosan bővülő társaság, amely azt képviseli, amit Mikszáth Kálmán.

Fábián Gyula elmondta: a Mikszáth-díj azt példázza, hogy minden újságírónak meg kell állnia a helyét.

A Mikszáth-díj kitüntetettjei az elismerés mellett egymillió forintot kapnak.

Rosta

Borbás Barna

Találkozunk 2016-ban!

„Siralmas” – itt a Fidesz által beígért elszámoltatás teljes mérlege

Az Andrássy úti palotaper ítélethirdetésével, majd Kocsis István volt MVM-vezér múlt heti felmentésével lényegében lezárult a Fidesz által beígért elszámoltatás. Az egykori célszemélyek közül mára többen NER-barátokká váltak. Nagy elszámoltatási mérleg a március 15-i ünnep miatt már szerdán megjelenő Heti Válaszban.

Sokan ezért álltak sorba március 15-én

Gipszmásolatok kiállítóhelyének szánták, majd raktár lett, ahová földi halandó több mint 70 éve nem tehette be a lábát. A Szépművészeti Múzeum átfogó felújításának köszönhetően most újra régi pompájában ragyog a Román Csarnok, amely március 15-étől húsvétig ingyenesen látogatható. Csarnoktörténet a friss Heti Válaszban.