Áttörés: Moszkvában vetítik a magyar zseni filmjeit

/ 2016.10.17., hétfő 17:01 /

Ahogy arról itt, a Válasz.hu-n is beszámoltunk, ezekben a napokban – halálának harmincötödik évfordulóján – Huszárik Zoltánra emlékeznek barátai, kollégái, tisztelői. De nem csak a magyar filmszakma hajt fejet a zseniális rendező előtt: az orosz fővárosban található Állami Tretyakov Galériában szombat óta tart a retrospektív vetítés a Huszárik-filmekből.

Az első nap igazán különleges vendéggel is kedveskedtek a nézőknek: a Csontváry vetítésére a címszerepet játszó bolgár színészt, Ichak Fincit is meghívták.

A program keretében a moszkvai nézők a két nagyjátékfilm – a Szindbád és a Csontváry – mellett megnézhetik a Játék, a Groteszk, az Elégia, az Amerigo Tot, a Capriccio, a Tisztelet az öregasszonyoknak és A piacere című, lenyűgöző kisfilmeket is.

A ma záruló – egyben a Tretyakov új filmévadának nyitányául is szolgáló – vetítéssorozat keretében Viczkó Tibor és Müller János Huszárik Zoltán temetése című fotófilmjét is bemutatják.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.