valasz.hu/kultura/a-cseh-tamas-program-neve-blaszfemia-vallja-az-enekes-egykori-munkatarsa-125439

http://valasz.hu/kultura/a-cseh-tamas-program-neve-blaszfemia-vallja-az-enekes-egykori-munkatarsa-125439

Az ’56-os emlékév legjobb tudományos programja: óriáskonferencia az Országházban

/ 2016.10.18., kedd 14:51 /

Kossuth tér 1956 címmel tanácskoznak történészek október 25-én, kedden 11:00-tól az Országházban. Előadást tart Schmidt Mária, Szakolczai Attila, Földváryné Kiss Réka, Rainer M. János, Soós Viktor Attila, M. Kiss Sándor, Horváth Miklós, Tulipán Éva és Kedves Gyula.

A főrendiházi ülésterembe szervezett alkalmon téma lesz többek között a hatvan évvel ezelőtt spontán kialakuló fegyveres csoportok összetétele, rekrutációja, az autonóm forradalmi testületek kérdése, a Nagy Imre vezette kormányok intézkedései, a történelmi egyházak forradalomban betöltött szerepe és a Kossuth téri sortűz.

A részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a nemzetfotere.hu/rendezvenyek oldalon lehet. (Az előzetes regisztráció 2016. október 24-én 12:00-kor lezárul.)

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Elképzelhetetlenül zsírosra hízott a magyar állam

Kósa Lajos városfejlesztési szuperminisztersége egy folyamat végállomása: kiépült egy rendszer, amelyben minden településtípus beruházásaiért erős politikai szereplő felel. A választásokra optimalizált rend eredménye egyelőre a mind hatalmasabb állami vízfej. Részletek a friss Heti Válaszban.

Támad az ukrán sovinizmus – hecckampányt indítottak a magyarok ellen

Nem álltak hazánk mellé a visegrádi országok a módosított ukrán oktatás törvény elleni tiltakozásban. Közben Ukrajnában folyik a hecckampány, amely Kárpátalja elszakításának szándékával rágalmazza az ott élő magyarokat. Exkluzív háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Árnyékkormánnyal rukkolhat elő az LMP

Árnyékkormányt alakíthat az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett a Heti Válasznak a Ron Werber és pártja közötti kapcsolat hátterét is felfedi. Nagyinterjúnk a csütörtöki lapszámban.

Orbán Viktor nagyon akarja, hogy maradjon Angela Merkel

A hétvégi német választások előtt lapunk tudósítója önfeláldozó bátorsággal a törökök és a szélsőjobb kedvenc berlini negyedeibe is alámerült, hogy felbukkanva megállapítsa: talán túl sokat is imádkozott Orbán Viktor a német kancellár győzelméért. A csütörtöki Heti Válaszból megtudhatja, miért van ez így, illetve mire lehet számítani a jövőben.