valasz.hu/kultura/muller-peter-sziami-mindig-azt-csinaltam-ami-tortenni-akart-129193

http://valasz.hu/kultura/muller-peter-sziami-mindig-azt-csinaltam-ami-tortenni-akart-129193

Az ’56-os emlékév legjobb tudományos programja: óriáskonferencia az Országházban

/ 2016.10.18., kedd 14:51 /

Kossuth tér 1956 címmel tanácskoznak történészek október 25-én, kedden 11:00-tól az Országházban. Előadást tart Schmidt Mária, Szakolczai Attila, Földváryné Kiss Réka, Rainer M. János, Soós Viktor Attila, M. Kiss Sándor, Horváth Miklós, Tulipán Éva és Kedves Gyula.

A főrendiházi ülésterembe szervezett alkalmon téma lesz többek között a hatvan évvel ezelőtt spontán kialakuló fegyveres csoportok összetétele, rekrutációja, az autonóm forradalmi testületek kérdése, a Nagy Imre vezette kormányok intézkedései, a történelmi egyházak forradalomban betöltött szerepe és a Kossuth téri sortűz.

A részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a nemzetfotere.hu/rendezvenyek oldalon lehet. (Az előzetes regisztráció 2016. október 24-én 12:00-kor lezárul.)

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.