Az átlényegülő-művész

/ 2018.03.13., kedd 18:14 /

A magyar látogatóknak is ismerős, ikonikus képek kelnek új életre Sandro Miller kiállításán, az amerikai fotóművész ugyanis azon mesterek – köztük André Kertész, Robert Mapplethorpe vagy Irving Penn – előtt tiszteleg, akiktől a legtöbbet tanulta.

Elkészítette hát – a XIX. század közepétől a 2000-es évekig született – híres fotográfiáikat újra, de úgy, hogy minden figurát barátja, a színészóriás John Malkovich kelt életre. Elsőre meghökkentő az ötlet, hogy egy középkorú férfi bújjon nők és férfiak, idősek és fiatalok bőrébe, de Malkovich tudja a titkot, hogyan lehet átlényegülni. Olyan hajszálpontosan találja el a tekintetet, a finom mimikát vagy a jellegzetes mozdulatot, hogy néha el sem hisszük, hogy nem Che Guevara, Albert Einstein, Salvador Dalí, Marilyn Monroe, Hitchcock vagy John Lennon eredeti fotóját látjuk. Ebben persze nagy szerepük volt a maszk- és sminkmestereknek. Munkájukat, a képek elkészítésének folyamatát videó is bemutatja, egy másik felvételen pedig Gábor Máté fotóművész beszél az eredeti művekről. Az izgalmas kiállítást exkluzív tárlatvezetések teszik még élvezetesebbé.

Malkovich Malkovich Malkovich – Tisztelet a kamera mestereinek
Műcsarnok, május 13-ig
*****

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.