valasz.hu/kultura/vidnyanszky-emeli-a-tetet-arab-produkciokat-hivott-magyarorszagra-128206

http://valasz.hu/kultura/vidnyanszky-emeli-a-tetet-arab-produkciokat-hivott-magyarorszagra-128206

Az energia nem vész el - Anna and The Barbies a Müpában

/ 2015.02.24., kedd 14:50 /

Bárszékre ülve énekli el dalait az Anna and The Barbies mindig energikus, színpadi showjairól ismert énekesnője, Pásztor Anna. Az együttes ma a Művészetek Palotájában ad dupla akusztikus koncertet, hogy a tőlük megszokott turbulens rock and roll stílustól némileg eltérő fordulatszámban adjanak hangot zenei üzenetüknek.

Az energia nem vész el, csak átalakul: minden bizonnyal ez lehetne az egyik üzenete a délután 4 órakor és este 8 órakor kezdődő koncerteknek, amelyek keretén belül főként a banda legújabb, Szabadesés című albumáról fognak válogatni, de hallhatók majd régebbi dalok, illetve olyan alkotások is, amiket kevésbé ismer a közönség.

„A mai koncert elsősorban a zenélésről szól, nem pedig a rock and rollról” – mondta Jávor Péter, az együttes menedzsere, aki megerősítette, hogy meglepetés-dalokra is számíthat a közönség. Pásztor Annáéknak idén több hasonló stílusú fellépése is lesz, őszre egyenesen „színházi turnét” szerveznek. „A következő állomás egy tavaszi koncert lesz, amikor május 5-én az Anna and The Barbies Veszprémben ad akusztikus koncertet” – mondta a menedzser.

Ízelítőként íme a ma esti koncert egyik pillérének számító címadó dal, a Szabadesés:

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Boldog születésnapot, MúzeumCafé!

Tíz év nagy idő – főleg egy olyan periodika életében, amely elsősorban a szakmának készül, de a nagyközönség számára is érdekes szeretne lenni. Vékony mezsgyén kell lépkedni, könnyű elbillenni bármelyik oldalra. A MúzeumCafénak eddig sikerült megőrizni az egyensúlyát.

Miért fideszes a falu? – A választási adatok mögé néztünk

A kormánypárt elsősorban falun mozgósított, a községekben élők szavazataival nyerte meg a választásokat – hallhattuk az elmúlt napokban. De tényleg igaz ez? Miként húzhatták be a romák tömegeinek voksait is? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Mihez kezd a Fidesz a Budapest nevű ellenzéki szigettel?

A választás nyilvánvalóvá tette: a Fidesz messze nem olyan népszerű a fővárosban, mint az ország többi részén. Újra napirendre kerülhet az önkormányzati rendszer átalakításának kérdése, de a kormány számára tökéletes megoldás nem látszik. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Vidnyánszky emeli a tétet: arab produkciókat hívott Magyarországra

Miközben Magyarország egyes vidékein már akkor is rendőrért kiáltanak, ha valaki kendőt köt a fejére, a Nemzeti Színház olyan arab előadásokat is meghívott az éppen zajló MITEM-re, amely a megértést szolgálja napjaink legégetőbb kérdésében. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Sára Sándor: Vajna előtt is volt nemzeti filmgyártás!

A társadalmi problémákat kivételes érzékenységgel ábrázoló filmjeiért vehette át a Kossuth-nagydíjat a 85 éves Sára Sándor rendező, operatőr. A nemzet művészét, a Magyar Művészeti Akadémia tagját közszolgálatiságról és Andy Vajna filmügyi tevékenységéről is kérdeztük. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Ellenzéki tüntetéssorozat: gyászmunkának biztosan jó

A választási vereség után szinte minden ellenzéki párt válságba került, az LMP-ben tettlegességbe torkollottak az indulatok. A múlt szombaton elkezdett ellenzéki demonstrációk gyászmunkának biztosan jók – de lesz-e belőlük kibontakozás? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.