valasz.hu/kultura/magyar-tortenesz-kutatasa-a-batman-es-a-peter-pan-rendezoinek-uj-filmjei-mogott-127024

http://valasz.hu/kultura/magyar-tortenesz-kutatasa-a-batman-es-a-peter-pan-rendezoinek-uj-filmjei-mogott-127024

Az energia nem vész el - Anna and The Barbies a Müpában

/ 2015.02.24., kedd 14:50 /

Bárszékre ülve énekli el dalait az Anna and The Barbies mindig energikus, színpadi showjairól ismert énekesnője, Pásztor Anna. Az együttes ma a Művészetek Palotájában ad dupla akusztikus koncertet, hogy a tőlük megszokott turbulens rock and roll stílustól némileg eltérő fordulatszámban adjanak hangot zenei üzenetüknek.

Az energia nem vész el, csak átalakul: minden bizonnyal ez lehetne az egyik üzenete a délután 4 órakor és este 8 órakor kezdődő koncerteknek, amelyek keretén belül főként a banda legújabb, Szabadesés című albumáról fognak válogatni, de hallhatók majd régebbi dalok, illetve olyan alkotások is, amiket kevésbé ismer a közönség.

„A mai koncert elsősorban a zenélésről szól, nem pedig a rock and rollról” – mondta Jávor Péter, az együttes menedzsere, aki megerősítette, hogy meglepetés-dalokra is számíthat a közönség. Pásztor Annáéknak idén több hasonló stílusú fellépése is lesz, őszre egyenesen „színházi turnét” szerveznek. „A következő állomás egy tavaszi koncert lesz, amikor május 5-én az Anna and The Barbies Veszprémben ad akusztikus koncertet” – mondta a menedzser.

Ízelítőként íme a ma esti koncert egyik pillérének számító címadó dal, a Szabadesés:

 

Rosta

Zsuppán András

Találkozunk 2016-ban!

Izraeli történészre figyel Orbán Viktor – tényleg átalakul az emberi faj?

Világszenzációk lettek, és állítólag Orán Viktor érdeklődését is felkeltették Yuval Noah Harari izraeli történész könyvei az emberiség múltjáról és jövőjéről. Legutóbbi műve szerint az emberi faj „szuperképességű”, illetve azzal nem rendelkező csoportokra válik szét. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Kinek kampányol idén Szörényi Levente és Bródy János? Meg fog lepődni...

Évtizedeken át lázban égett választások előtt a legendás szerző- és ellentétpár, Szörényi Levente és Bródy János, idén viszont egyikük sem lesz látható kampányemelvényen. Az Arénában annál inkább, ahol február 16-án újra játszik a Fonográf. A Heti Válasz az egyik próbán beszélgetett a két zenésszel. Páros interjúnk a csütörtöki lapszámban.

Magyar siker és Putyin a vízben

Globálisan tragikus balesetek és környezeti katasztrófák jellemzik a hét képeit. De magyar siker is volt az elmúlt napokban.

Magyar történész kutatása a Batman és a Peter Pan rendezőinek új filmjei mögött

Négy hónapon belül két sikerfilm is landolt a mozikban, ami a II. világháború történetének elfelejtett mozzanatát, a Dinamó hadműveletet járja körül. Vajon aktuálisabb Dunkirk és Churchill híres „Harcolni fogunk!” beszéde most, mint bármikor az elmúlt hetven évben? Hogyan alakította a Hollywoodban befutott rendezők gondolkodását John Lukacs magyar történész? Részletes háttér a Heti Válasz január 18-i lapszámában!

Bereményi Géza: „Cseh Tamás azt hitte, besúgó vagyok”

Tegnap A jobbik részemet dúdolgattam – mondja Bereményi Géza, aki igazából magának írta a dalszövegeket. Január 21-én ő is ott lesz a Cseh Tamás 75. születésnapjára emlékező koncerten a MOMSportban. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.