valasz.hu/kultura/palyakezdo-szineszek-akik-kituntek-paros-interju-69877

http://valasz.hu/kultura/palyakezdo-szineszek-akik-kituntek-paros-interju-69877

Az energia nem vész el - Anna and The Barbies a Müpában

/ 2015.02.24., kedd 14:50 /

Bárszékre ülve énekli el dalait az Anna and The Barbies mindig energikus, színpadi showjairól ismert énekesnője, Pásztor Anna. Az együttes ma a Művészetek Palotájában ad dupla akusztikus koncertet, hogy a tőlük megszokott turbulens rock and roll stílustól némileg eltérő fordulatszámban adjanak hangot zenei üzenetüknek.

Az energia nem vész el, csak átalakul: minden bizonnyal ez lehetne az egyik üzenete a délután 4 órakor és este 8 órakor kezdődő koncerteknek, amelyek keretén belül főként a banda legújabb, Szabadesés című albumáról fognak válogatni, de hallhatók majd régebbi dalok, illetve olyan alkotások is, amiket kevésbé ismer a közönség.

„A mai koncert elsősorban a zenélésről szól, nem pedig a rock and rollról” – mondta Jávor Péter, az együttes menedzsere, aki megerősítette, hogy meglepetés-dalokra is számíthat a közönség. Pásztor Annáéknak idén több hasonló stílusú fellépése is lesz, őszre egyenesen „színházi turnét” szerveznek. „A következő állomás egy tavaszi koncert lesz, amikor május 5-én az Anna and The Barbies Veszprémben ad akusztikus koncertet” – mondta a menedzser.

Ízelítőként íme a ma esti koncert egyik pillérének számító címadó dal, a Szabadesés:

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.