Balsai Móni: „Nem kell mindenbe belehalni!”

/ 2018.04.11., szerda 19:09 /
Balsai Móni: „Nem kell mindenbe belehalni!”

A legbájosabb rókatündér, a Terápia pszichiáternője, a Válótársak Tamarája, s közben számos színdarabban játszik, például Molnár Ferenc Delilájában a Centrál Színházban. Balsai Mónival fut a szekér, talán kicsit túl gyorsan is. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

„A mostani korban azt nem szeretem, hogy iszonyatosan felgyorsultunk – mondja Balsai Móni. – Mindenki dolgozik, egyszerre több helyen is, hogy megéljen, miközben arra vágyik, hogy pihenhessen. De ha nem dolgozik, akkor nem lesz pénze pihenésre. Biztos vannak kivételek, de olyan ördögi körben vagyunk mindannyian, amitől furcsa fásultság és szomorúság vesz erőt a 35 év felettieken.”

Mivel Balsai Móni nem végzett főiskolát, nincsenek meg azok a tanár-diák, rendező-diák vagy osztálytársi kapcsolatai, amelyek másoknak megvannak.

„Alföldi Róberttel véletlenül találkoztunk, s ő azt mondta: figyelj, próbáljuk meg! Csodálatos előadás született a Budaörsi Latinovits Színházban, miközben mi poklokat járunk. Én így szeretek dolgozni. Közben pedig próbálom azt is gyakorolni, hogy nem kell mindenbe belehalni. Amikor kilépek a próbateremből, akkor már ne annak a karakternek a szenvedéseit cipeljem.” Szerinte egyébként annyira túl vagyunk terhelve érzelmileg, hogy a nézők ma sokkal kevésbé fogadnak be egy tragédiát. „Mindenki azt mondja nekem is, hogy vígjátékot ajánlj, mert nem bírom már a szenvedést nézni állandóan.”

 

 

 

 

A teljes interjú elolvasható a Heti Válasz április 12-i számában, amely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.