Bérczes László: „A táborok között, az árokban állok”

/ 2016.07.30., szombat 15:00 /
Bérczes László: „A táborok között, az árokban állok”

Ma mindenkinek mindenről határozott véleménye van, amit lehet, hogy a pártállása határoz meg, de lehet, hogy tudatlanságból fakad – mondja Bérczes László. A rendezővel az augusztus 2-án kezdődő Ördögkatlanról, a bezárt Bárka Színházról és a szekértáborok közötti árokban állásról is beszélgettünk a friss Heti Válaszban.

„Amikor összeállítjuk a Katlan programját, a fő szempont az, hogy a kulturális élet szereplői közül az elérhető legjobbakat hívjuk meg. Ha a Balaton Soundot tekintjük fősodornak, akkor a Katlan nem az. Ha az a fősodor, hogy nagy kondérokban gulyást kavargat sok-sok ember, akkor a Katlan nem az” – mondja Bérczes László.

A rendezővel készült interjúból kiderül még, hogy megőrizhető-e az Ördögkatlan családias légköre, miközben a látogatók száma évről évre nő, hogyan emlékeznek a 20 éve alapított, tavaly végleg bezárt Bárka Színházra, és mi okozta a teátrum vesztét. Szó esik arról is, miért mondott le Bérczes a kaposvári színház művészeti vezetéséről, miért érzi úgy, hogy a szekértáborok között az árokban kell állnia, és megkísértené-e egy újabb színház alapítása. Elmondja azt is, hogy mit tanult Cseh Tamástól, mire esküdött meg Törőcsik Mari, és valóban abbahagyja-e jövőre, a tizedik Ördögkatlan után.

 

Az interjú a Heti Válasz július 28-i számában olvasható, mely a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.