valasz.hu/kultura/365-ezer-felett-tobben-lattak-a-kincsemet-mint-a-halalos-iramban-uj-reszet-123842

http://valasz.hu/kultura/365-ezer-felett-tobben-lattak-a-kincsemet-mint-a-halalos-iramban-uj-reszet-123842

Böjte Csaba az apákról

/ 2018.02.09., péntek 18:00 /

Férfi, apa, férj, családfő, példakép, kenyérkereső, védelmező és döntéshozó, apu, társ, humor és lazaság – csak néhány azon szerepek és jelzők közül, melyeket hagyományosan az apákhoz kapcsolunk. Hogy a férfiak mindebben hol találhatják meg az egyensúlyt és a saját erejüket, hogyan élhetik meg a maga teljességében apaságukat, és mennyi mindebből a realitás, a lehetőség és a kártékony elvárás, kiderül Az apák szerepe a családban címmel induló új, öt alkalmas előadás-sorozatból, mely a Családbarát Újbuda Program keretében, a Felelős Szülők Iskolája szakmai rendezésében indul február 14-én, Böjte Csaba előadásával.

A Családbarát Újbuda Program új, beszélgetésekkel egybekötött előadás-sorozata az édesapákat állítja fókuszba. A XXI. századi, nagy sebességgel változó hétköznapokban az érzelmi intelligenciáról, a család megtartó erejéről, az online és offline jelenlétről, az emberi kapcsolatokról és főleg a személyes tapasztalatokról az apaság tükrében is beszélni kell, mert minden eddiginél nagyobb szükség van a hiteles, önazonos férfiakra, akik szülőségüket bátran, felelősséggel és szeretettel vállalják – ugyanakkor ők is egyre több kihívással szembesülnek.

Az öt alkalmas, februártól májusig tartó eseménysorozaton olyan neves szakemberek járják körül az apai lét belső lényegét, változásait és aktuálisan égető kérdéseit, mint Kádár Annamária mesepszichológus, Tari Annamária klinikai szakpszichológus, Léder László pszichológus, az Apa Akadémia alapítója vagy épp Varga István író, jövőkutató. Minden alkalommal a klasszikus előadásokat interaktív beszélgetések követik meghívott vendégekkel. A nyitó alkalommal pedig, melyre február 14-én 18 órakor a Villányi úti Konferenciaközpontban kerül sor, Böjte Csaba ferences szerzetes, a több ezer gyermeknek otthont és jövőt adó Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója tart előadást. A sok-sok árva józsefi értelemben vett édesapja arról tesz tanúságot, hogy az atyai szerep időszerű, és körüljárja azt is, miért nélkülözhetetlenek a családokból, a szívekből, a hétköznapokból, a vasárnapi ebédekről az apák. Csaba testvérrel a kerekasztalnál Bedő Imre, a Férfiak Klubjának ügyvezetője és Polus Enikő mentálhigiénés szakember beszélgetnek majd a családon belüli és kívüli szerepekről.

A szervezők mindenkit szeretettel hívnak, hiszen nemcsak az apákat, de az anyákat, nagyszülőket, felnőtt gyerekeket, családokat, párokat – tehát minden érintettet és a családi értékeket becsülő érdeklődőt bevonva, nyíltan, közösen érdemes gondolkodni az apákról is – nemcsak az apákkal, nemcsak az apákért.

A XI. kerület Újbuda Önkormányzata Családbarát Újbuda programjának keretében zajló eseményeknek a Villányi úti Konferenciaközpont, az A38 Hajó konferencia terme és a B32 Galéria és Kultúrtér ad otthont. Az előadásokon, kerekasztal-beszélgetéseken a részvétel ingyenes, de a korlátozott férőhely miatt regisztrációhoz kötött. Az előadások háziasszonya, moderátora Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája alapító-ügyvezetője.

Bővebb információ itt és itt.

Regisztrálni itt lehet. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.