heti-valasz.hu/kultura/palinkas-jozsef-remelem-hazahivtam-egy-ket-uj-szent-gyorgyit-73818

http://heti-valasz.hu/kultura/palinkas-jozsef-remelem-hazahivtam-egy-ket-uj-szent-gyorgyit-73818

Brain Bar Budapest – Inspirációs fesztivál indul a nyáron

/ 2015.03.05., csütörtök 17:15 /

A Design Terminál, a We Love Budapest és az Akvárium Klub 2015 nyarán Brain Bar Budapest  néven inspirációs fesztivált indít a Telekom főtámogatásával. Céljuk egy kulturális programokkal is színesített gazdasági fórum létrehozása.

Előadások, viták és kerekasztal-beszélgetések váltják majd egymást a június 4. és 6. között tartott inspirációs fesztiválon.

A nemzetközi eseménysorozat programjának központi témái közül a vezető technológiai szakemberek, véleményformálók, valamint a tudomány képviselői a következő kérdésekre keresik a választ: az ember helyébe lép-e a technológia? Hogyan változik az oktatás, az internet a mindent átszövő technológia hatására? Hogyan lesz sikeres a jövő városa? Mi az állam szerepe a 21. században?

Böszörményi Nagy Gergely a  Design Terminál főigazgatója az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón csütörtökön elmondta: a rendezvény célja többek között egy olyan formabontó fórum létrehozása, ahol tabuk és konvenciók nélkül nyílik lehetőség a közeljövőt meghatározó trendek közösségi hatásainak megvitatására.

Emellett a Brain Bar Budapest egy olyan találkozási pont is kíván lenni, ahol a hazai szereplők kapcsolatokat köthetnek a világ legkiemelkedőbb szakértőivel, véleményformálóival és döntéshozóival, valamint a kelet-közép-európai régió releváns piaci szereplőivel.

„Közép-Európában kell egy ilyen globális esemény, és annak mindenképpen Budapesten kell lennie.” – hangsúlyozta Böszörményi Nagy, aki hozzátette: céljuk hogy világviszonylatban kiemelkedő gondolkodók, szakemberek jöjjenek Budapestre és építő diskurzusok, előadások formájában vitassák meg a kelet-európai régiót is érintő témákat.

Száraz István, a We Love Budapest tulajdonosa hozzátette, azért álltak a rendezvény mellé, mert úgy gondolják, hogy komoly geopolitikai változások lesznek Kelet-Európában, és fontos lenne ezeket kérdéseket feszegetni egy ilyen rendezvényen.

Löbenwein Norbert  az  - egyik helyszínt adó -  Akvárium Klub vezetője úgy fogalmazott: jó lenne, ha a Brain Bar Budapest egy új Sziget Fesztivál vagy Volt Fesztivál lenne, természetesen más szempontból, de hasonló sikerekkel.

A szervezők hangsúlyozták, a Brain Bar Budapest létrehozásával olyan nemzetközi fesztivált szeretnének létrehozni, amilyen eddig csak a magyar fővárosban volt. 

 

A Brain Bar Budapest számokban
  • Három napos rendezvény
  • Nyolc különböző helyszínen
  • Húsz ország top szakértőivel és vállalkozásaival
  • Nyolcvan világszínvonalú előadóval
  • Kétezer résztvevővel

Az előadók között lesz mások mellett: Ken Goldberg, a robotikai találmányai révén 8 USA szabadalom birtokosa, Vladimir Sucha, az Európai Bizottság  Közös Kutatóközpontjának főigazgatója vagy Richard Florida a torontói egyetem és a New York University professzora.

A három napos fesztivál központja az Erzsébet tér lesz, ahol az Akvárium Klub, valamint a Design Terminál épületében három helyszínen zajlanak folyamatosan az események, kiegészülve más helyszínekkel is a belvárosban.

A fesztivál jegyár egységesen: 39.900 forint, azonban pedagógusoknak és diákoknak ingyenes!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.