valasz.hu/kultura/palyakezdo-szineszek-akik-kituntek-paros-interju-69877

http://valasz.hu/kultura/palyakezdo-szineszek-akik-kituntek-paros-interju-69877

Cseh Tamás születésnapjára

/ 2017.01.17., kedd 15:30 /

A Cseh Tamás Archívum a dalszerző-énekes születésnapján, január 22-én élő koncertekkel és régi fellépések emlékképeivel várja vendégeit a Budai Várban.

 

Lassan nyolc éve, hogy nincs köztünk, de nincs mit tenni, Cseh Tamás dalai megunhatatlanok, feldolgozva is, főleg ha olyan kiváló zenésztársak adják elő őket, mint Novák János, Márta István vagy a Balaton zenekar. Január 22., Cseh Tamás születésnapja 1989 óta a Magyar Kultúra Napja is, az eseményeihez a nevét viselő archívum egykori  zenésztársainak koncertjeivel csatlakozik. Novák János, Márta István, Kecskeméti Gábor, Bornai Szilveszter – legtöbbjük 1973 óta együtt zenélt Cseh Tamással a legendás 25. Színházban, a Katona József Színházban és szerte a Kárpát-medencében – autentikusan idézhetik fel a Cseh–Bereményi dalokat. Balaton pedig (Víg Mihály, Dudás Zsombor, Horváth Gábor és Keszei Krisztián) az est második felében klasszikus és kuriózumnak számító dalokat ad elő, a zenekar sajátos hangzásának megfelelően. Az est filmvetítéssel kezdődik – nem is sejtenénk, micsoda kincsek vannak az archívum birtokában, és hogy milyen szenzációs összeállításokat készítenek a felvételekből. Érdemes megnézni.

A program:

16:00 „Keresztül kasul az életen” – filmvetítés

18:00  Ad Libitum koncert – Novák János, Márta István, Kecskeméti Gábor, Bornai Szilveszter

20:30 Balaton Zenekar koncert – Víg Mihály, Dudás Zsombor, Horváth Gábor, Keszei Krisztián

Cím: Cseh Tamás Archívum, Úri utca 54-56. a Budai Várban. A büféről hagyományosan a Gólya Presszó gondoskodik.

További információk és exkluzív felvételek itt

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.