Cseh Tamás születésnapjára

/ 2017.01.17., kedd 15:30 /

A Cseh Tamás Archívum a dalszerző-énekes születésnapján, január 22-én élő koncertekkel és régi fellépések emlékképeivel várja vendégeit a Budai Várban.

 

Lassan nyolc éve, hogy nincs köztünk, de nincs mit tenni, Cseh Tamás dalai megunhatatlanok, feldolgozva is, főleg ha olyan kiváló zenésztársak adják elő őket, mint Novák János, Márta István vagy a Balaton zenekar. Január 22., Cseh Tamás születésnapja 1989 óta a Magyar Kultúra Napja is, az eseményeihez a nevét viselő archívum egykori  zenésztársainak koncertjeivel csatlakozik. Novák János, Márta István, Kecskeméti Gábor, Bornai Szilveszter – legtöbbjük 1973 óta együtt zenélt Cseh Tamással a legendás 25. Színházban, a Katona József Színházban és szerte a Kárpát-medencében – autentikusan idézhetik fel a Cseh–Bereményi dalokat. Balaton pedig (Víg Mihály, Dudás Zsombor, Horváth Gábor és Keszei Krisztián) az est második felében klasszikus és kuriózumnak számító dalokat ad elő, a zenekar sajátos hangzásának megfelelően. Az est filmvetítéssel kezdődik – nem is sejtenénk, micsoda kincsek vannak az archívum birtokában, és hogy milyen szenzációs összeállításokat készítenek a felvételekből. Érdemes megnézni.

A program:

16:00 „Keresztül kasul az életen” – filmvetítés

18:00  Ad Libitum koncert – Novák János, Márta István, Kecskeméti Gábor, Bornai Szilveszter

20:30 Balaton Zenekar koncert – Víg Mihály, Dudás Zsombor, Horváth Gábor, Keszei Krisztián

Cím: Cseh Tamás Archívum, Úri utca 54-56. a Budai Várban. A büféről hagyományosan a Gólya Presszó gondoskodik.

További információk és exkluzív felvételek itt

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.