Csoóri Sándor-emlékest a születésnapon

/ 2018.02.02., péntek 15:55 /

Csoóri Sándor 88. születésnapján az elhunyt költőre emlékeznek a Fonó Budai Zeneházban. A február 3-án délután ötkor kezdődő programon elhangzanak a költő versei, kalotaszegi muzsikát zenél a Parapács Zenekar, énekel Navratil Andrea, táncolnak Sánta Gergő és barátai.

Csoóri Sándor verseit Császár Angela és Rubold Ödön színművészek mondják el, de lesznek versek – például az Így lásson, aki látni akar, a Berzsenyi elégiája és Az elmulasztott utak címűek –, amelyeket a költő tolmácsolásában hallhatnak az érdeklődők.

A további versek:

Anyám szavai

Menekülés a magányból

Egyszer majd ez is elmúlik

Jóslás a te idődről

Országlásom a télben

Idegszálaival a szél

Hó emléke

Virágvasárnap

Ez hát az én országom

Faparázs a hóra kivilágít

Senkid, barátod

Elkártyázott köpeny

Alig várom

Harangok zúgnak bennem

 

Csoóri Sándor 2016 szeptemberében halt meg, így búcsúztunk tőle.

A szombati program ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak a Fonóban.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.