Dárdai különös nyilatkozata: „Nem a focitudásunkkal van baj”

/ 2014.10.29., szerda 19:55 /
Dárdai különös nyilatkozata: „Nem a focitudásunkkal van baj”

Van egy zsenink, négy vezéregyéniségünk és sok szorgalmas csapatemberünk. Dárdai Pál megbízott szövetségi kapitány szerint nem a focitudásukkal van baj, hanem az önbizalom hiányával és a túlzott elvárásokkal. Miért hiba Puskás Öcsi bácsizni? Mit tanulhatunk a német mentalitásból? S miért énekelték torkuk szakadtából a Himnuszt Bukarestben? Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

A kapitány úgy látja, hogy a válogatott tagjai korábban azért nem voltak képesek a saját képességeiknek megfelelő teljesítményre, mert előre bemagyarázták nekik, milyen ügyetlenek, és lelkileg nem voltak rendesen felkészítve.

A bukaresti meccs sikere például annak is köszönhető, hogy Dárdai játékosként tapasztalta, hogyan fütyülik ki a románok a magyar Himnuszt. Ha erre nincsenek felkészítve a játékosok, akkor nem kezdenek énekelni, zavarba jönnek a helyzettől, csökken a koncentrációjuk, rosszul kezdik a mérkőzést.

Ez magyarázza, hogy bár inkább hűteni próbálta lelkesedésüket, mint feltüzelni őket, egymásba kapaszkodva teli torokból énekeltek. Dárdai szerint hiba folyton az aranycsapatra hivatkozni, mert egészen más a mostani helyzet: „Nekem nincs UEFA pro licencem, vagyis a legmagasabb edzői képesítésem, a csapatomban sem futballozik Cristiano Ronaldo képességű játékos. De ők a legjobbak, ezért a magyar válogatott tagjai. Bízni kell bennük, ők pedig két meccsen hozták a négy pontot. Megmutatták” – fogalmazott.

Legnagyobb tartaléknak ezért a nyugati munkaszervezési modell bevezetését tartja, a stáb minden tagja számára kijelölte a feladatot, illetve annak kereteit, de azon belül szabadon dolgozhatnak, „a magyar ember tehetséges, engedni kell dolgozni, hadd legyen önbizalma” – jelentette ki. Az interjú legfurcsább része az volt, amikor a kapitány arról beszélt, hogyan válik minden labdaszerető férfi azonnal gyerekké, ahogy focizni kezd, a labdarúgás ezért elsősorban játék, örömforrás, ezt kell benne megtalálni. Ott valami nagyon elromlik, ha a pályán rettegés van, kudarctól, nyilatkozatoktól való félelem.

Arról, hogy miért nem szabadott belemenni „háborúba” Bukarestben, a Feröer-szigetek elleni meccse mennyiben hasonlított egy nyugdíjas bácsikkal vívott lábtengó mérkőzésre, és miért könnyebb a Herta akadémiájának vezetőjétől dicséretet kapni, mint a hazai közvéleménytől, részleteket a Heti Válasz október 30-i számában olvashatnak. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.