Karácsonyi kórusének Székelyföldről

A Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek és Ifjúsági Kar december 20-án, szerdán este 19 órakor lép fel a Ciszterci Szent Imre templomban.

Alapos és gyönyörű - így könnyű egészségesen élni

Általában nem a téli hónapokban jövünk izgalomba egy saláta gondolatától, mégis, ekkorra időzítette Bezzegh Éva első gasztro könyve, a “12 - Tizenkét hónap, saláták egész évre” megjelenését. Így persze esélyes, hogy több karácsonyfa alatt landol majd ajándék formájában. Az igényes, gyönyörű kötet valóban jó ajándék lehet az esztétikára fogékony, ínyenc kísérletező kedvűek számára, mindazoknak, akik szívesen kimozdulnak íz-komfortzónájukból és hajlandók kiterjeszteni a saláta definíció keretét.

Eljött a mi időnk?

Budapesten járt a Madrid Fusión spanyol gasztrokiállítás és vásár vezetősége, hogy megismerje a mai magyar konyhát és eldöntsék, részese lehet-e 2019-ben Budapest a világ leghíresebb gasztrokiállításának.

Így nyomul a kínai „puha erő” Magyarországon

Peking nem csak üzleti beruházásokkal hagyna nyomot a világban: a politikai törekvések útját kulturális köntösben is egyengetik. A keleti nyitás Magyarországon is fogékony e törekvésre – lássuk, mekkora a siker. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Kárpátaljai karácsony

„A karácsony nálunk bensőséges családi ünnep volt – meséli a kárpátaljai Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója. – A külvilágot a kapukon kívül rekesztettük, legalábbis megpróbáltuk, mert apámnak, aki a muzsalyi iskola igazgatója volt, be kellett járnia a falut, hogy a betlehemezőket hazazavarja. Miközben anyám, aki magyartanár volt, készítette fel őket a betlehemezésre.”

Fidesz-csapda a Jobbiknak – ezt benézte az Állami Számvevőszék?

Az Állami Számvevőszék 662 millió forintos büntetés kivetésével a választások előtt a Jobbik ellehetetlenülésével fenyegető lépést tett. A politikai szándék világos, a jogi megalapozottság viszont gyenge lábakon áll. Részletes háttér a csütörtöki Heti válaszban.

Mértéktartást! – üzeni a rendszerváltás arca

„Egyik tábor sem szereti a rendszerváltást” – állítja Kónya Imre. Miután a német államfőtől a múlt héten kitüntetést vett át, az egykori MDF-frakcióvezető arról is beszél, mi nem tetszik neki a Fidesz kormányzásában. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Az élelmiszer a legjobb ajándék

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR gyűjtése keretében tartósélelmiszereket lehet adományozni a nélkülözőknek karácsonyra.