Díjat nyert sorozatunk, a Láthatatlan Budapest

/ 2018.07.12., csütörtök 08:30 /

A Válasz.hu-n 2015 óta futó sorozat, a Láthatatlan Budapest harmadik évada ezüstérmet nyert a Kreatív magazin videós pályázatán, az Online Video Awardon.

Idén tizedik alkalommal rendezte meg a Kreatívot kiadó PPH Media az OVA-t, az online és mobileszközön publikált mozgóképes alkotásokat díjazó versenyét. Összesen 84 pályázati munka érkezett, ebből 33 került a döntőbe.

A Láthatatlan Budapest 2017-es évada „szerkesztett online videós tartalmak” kategóriában lett második helyezett. Arany díjat a Katz Dávid bármit megtesz a szépségért c. videó kapott.

Réti László (b) és Borbás Barna (k) a díjátadón (fotó: Kreativ.hu)

Réti László (b) és Borbás Barna (k) a díjátadón (fotó: Kreativ.hu)

Rendes lokálpatriótaként stábunk számtalan történetet, mendemondát ismert már a főváros rejtett oldaláról, de az összesen háromévadnyi kisfilm elkészítése során sokszor nekünk is leesett az állunk, hogy Budapest mennyire gazdag épített és természeti értékekben.

A 2017-es – most díjjal elismert – évad részei a következők voltak:

Ismeretlen alagút a Gellért-hegy alatt

Forgathattunk a Gellért-hegy belsejét észak–dél irányban átszelő alagútban, a barlangmedencében és a második világháborúban majdnem megsemmisült, évtizedek óta lezárt Kelenhegyi-medencében. Utóbbit sorozatunknak köszönhetően láthatja először a nagyközönség.

 

A Megyeri híd belsejében

Bemásztunk az ország egyik leghatalmasabb hídszerkezetébe: a Megyeri híd nemcsak kívülről impozáns alkotás, de belülről is lenyűgöző. A hídmesterrel végigjártuk a pilonokat, szűk lépcsőkön és létrákon felmásztunk az építmény csúcsáig.


A sas-hegyi alagutak legendája

A budai Meredek utcában működő Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium föld alatti része a negyvenes évek közepén katonai létesítmény volt: óvóhely és rádióállomás is működött itt.

 

A híres Keleti fűtőház

Aki a Keleti pályaudvarról indul, mindig láthatja: kívülről kicsit romos, jellegtelen épület a kijárati váltóknál, a menetirány szerinti bal oldalon. Ám ami belül van, egyszerűen szólva legendás: ez a Keleti ősrégi fűtőháza.

Titkos trezor a budai vár gyomrában

Több mint 30 méterrel a föld alatt, a Várhegy gyomrában rejtőzik a második világháború előtt titokban kialakított Úri utcai óvóhely, ahol több száz ember vészelte át a bombázásokat, és a Magyar Nemzeti Bank aranytartalékának egy részét is itt rejtették el.

A sorozat a Médiatanács támogatásával, a Magyar Média Mecenatúra program keretében készült. Gyártó: Igen Média. Stáb: Babay Máté (operatőr), Borbás Barna (szerkesztő-riporter), Réti László (szerkesztő)

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.