Egy zenekarban Oszkó Péterrel

Szintén Zenész, 1. rész

/ 2014.06.03., kedd 18:46 /
Egy zenekarban Oszkó Péterrel

Másfél óra a próbateremben politikussal, íróval vagy éppen sportolóval: politika, könyvek és sport nélkül. Csak a zene – erről szól a Szintén Zenész, a Válasz.hu unortodox zenei magazinműsora. Az első adásba Oszkó Péter volt pénzügyminisztert, a Blue Spot zenekar szájharmonikását hívtuk jammelésre.

Először csak költséghatékony volt, de később, amikor a menedzservilágban kezdtem dolgozni, az időhatékonyság is fontos volt, hiszen koncerten csak el kell kapni a mikrofont, és máris működik a dolog – magyaráz a szájharmonikás létről stábunknak Oszkó Péter. Az expolitikusról – talán – kevesen tudják, hogy komolyan zenél: állandó tag a Blue Spotban, mely önmeghatározása szerint kortárs rhythm & blues, a rock és olykor a folk, illetve a drum & bass területein kalandozó, kísérletező kedvű és az élőzene elsődlegességét valló zenekar.

Fotó: Szabó Balázs

Oszkó autodidaktaként tanult szájharmonikázni. Korábban klasszikus zongorával próbálkozott, így az átállás eleinte nem volt könnyű, a valódi blues-skálákig pedig hosszú út vezetett.

Kérdésünkre arról is beszélt, hogy nem okoz-e tudathasadást számára a szegény ember zenéjét játszani topmenedzserként. A válasz, illetve a közös jammelés eredménye is megtekinthető a Szintén Zenész első adásában.

A felvétel a Budai Próbateremben készült.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.