heti-valasz.hu/kultura/a-bordoival-is-elbanhat-a-klimavaltozas-mit-iszunk-a-jovoben-116306

http://heti-valasz.hu/kultura/a-bordoival-is-elbanhat-a-klimavaltozas-mit-iszunk-a-jovoben-116306

Elbűvölő Sanghaj Budapesten

/ 2018.06.18., hétfő 10:00 /

A kínai csomózással és a bársonyhímzéssel is megismerkedhetnek az Elbűvölő Sanghaj programsorozat látogatói. Fotó, festmény, design.

Izgalmas, ősi és modern kulturális értékeket bemutató programsorozat kezdődött Budapesten Elbűvölő Sanghaj címmel, amelynek célja a két város kapcsolatának erősítése. Ez tulajdonképpen három kiállítást jelent: a Shanghai Design Capital Promotion Center fotóösszeállítását, a tizenegy sanghaji kulturális-kreatív vállalkozó által létrehozott „Sanghaji nappali” kulturális tárlatot, valamint 16 festőművész „Sanghaji rímek” bemutatóját. A fotók és a festmények a Huangpu folyó két oldalán elterülő világváros látnivalóit hozzák közel a látogatókhoz, különböző szemszögből, a „sanghaji nappali” pedig bútorokon és divattárgyakon keresztül mutatja be a város kulturális és dizájntermékeit. A kiállítás betekintést enged a sanghajiak hétköznapi életébe is, bemutatja a kínai csomózást és a bársonyhímzést.

Fotó: Kondella Mihály

A programsorozat apropója az „Egy övezet, egy út” kezdeményezés elindításának ötödik évfordulója. A kiállítások mellett Örökség, innováció és jövő címmel kulturális fórumot is szerveznek. „A közös elképzelések összehozhatnak embereket akkor is, ha több ezer kilométer választja el őket egymástól – mondják a sanghaji szervezők. – Reméljük, az Elbűvölő Sanghaj kellemes élményt nyújt a budapestieknek, akiket szívesen látunk Sanghajban is.”A június 19-ig tartó programnak az Ybl Budai Kreatív Ház ad otthont. További információk itt

Fotó: Kondella Mihály

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámon.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.