heti-valasz.hu/kultura/a-bordoival-is-elbanhat-a-klimavaltozas-mit-iszunk-a-jovoben-116306

http://heti-valasz.hu/kultura/a-bordoival-is-elbanhat-a-klimavaltozas-mit-iszunk-a-jovoben-116306

Ez lett az év kiállítása

/ 2018.05.11., péntek 16:30 /

Május 13-án, vasárnap irány a Magyar Nemzeti Múzeum, ahol már 23. alkalommal rendezik meg a Múzeumok Majálisát.

Mivel a Magyar Nemzeti Múzeum kertje éppen rendezés alatt áll, idén a klasszicista épület ad otthont az ország múzeumainak, kiállítóhelyinek, gyűjteményeinek. Hetven kulturális intézmény mutatkozik be az ország minden részéből ezen az egynapos, rendhagyó fesztiválon. A múzeum idén is színes, izgalmas programokat kínál minden korosztálynak: előadások, koncertek, tárlatvezetések és gasztronómiai kóstoló várja az érdeklődőket egész nap. Idén többek között a Balázs Elemér Group zenél.

A belső tereket behálózó Műtárgysétányon a múzeum állandó kiállításaiban BE T Ű K szólítják meg a látogatókat.Az útvonallal összekötött tárgyak sokfélék, de mindegyik magán viseli alkotójának vágyát az emlékezésre. A kultúra szövete, amely valaha körbefonta ezeket a tárgyakat, az idők során fölfeslett, mi pedig a foszlányokból próbáljuk kibogozni az üzenetet. Az útvonalat végigjárva az első karcolt csonteszközöktől pénzeken, ékszereken, képző- és iparművészeti alkotásokon át jutunk a 20. századi tárgyakig. A Tudássétányon a látogató tesztelheti saját tudását és megismeri a múzeumok kreatív, közösségteremtő világát.

A Múzeumok Majálisán adják át idén is a szakmai díjakat. Az Év múzeuma a kiskunhalasi Thorma János Múzeum, az Év kiállítása a Soproni Múzeum új kiállítóhelye, a Macskakő Gyermekmúzeum és közösségi tér állandó kiállítása lett. A bíráló bizottság ezen kívül számos izgalmas tárlatnak ítélt oklevelet, különdíjat. A díjazottakat kerekasztal-beszélgetésen ismerhetjük meg 14 órától a Lapidáriumban.

További információk itt és itt olvashatók. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.